Independent: İngiltere’nin Brexıt sonrası Türkiye’ye ihtiyacı var

Erdoğan'ın İngiltere temasları ve Türkiye-İngiltere ilişkilerinin seyrine ilişkin İngiliz medyasında dikkat çeken bir detaya da The Independent gazetesi yer verdi...

Independent: İngiltere’nin Brexıt sonrası Türkiye’ye ihtiyacı var

İngiltere Başbakanı Theresa May ve Kraliçe ile görüşmek üzere İngiltere’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili İngiliz basınında değerlendirmeler yer almaya devam ediyor.

Independent gazetesinde yer alan bir değerlendirmeye göre İngiltere’nin Erdoğan’la görüşmek istemesi karşılıklı çıkar ilişkisine dayanıyor. Değerlendirmede, Avrupa Birliği’nden ayrılma hazırlıkları içerisinde olan İngiltere için Türkiye’nin, önemli bir ticaret ortağı olduğunun altı çizilerek, özellikle İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da önem kazanacağı ifade ediliyor.

Yazıda aynı zamanda, Erdoğan’ın İngiltere’yi tanımlarken kullandığı “müttefik, stratejik ortak ve gerçek bir dost ülke” ifadeleri hatırlatılarak, 24 Haziran’daki seçimler öncesinde uluslararası alandaki meşruiyetini sağlamlaştırmak amacıyla İngiltere ile olan görüşmeleri kendi lehine kullanmak için çaba gösterdiği ifade ediliyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/15/times-erdoganla-is-yapma-zamani/