İnce'den, emperyalizme direnen Venezuela’ya ‘tek adam’ suçlaması

İnce’den Venezuela’ya ‘tek adam’ suçlaması, Güney Kore’ye övgü.

İnce'den, emperyalizme direnen Venezuela’ya ‘tek adam’ suçlaması

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD’nin yaptırımlar uyguladığı, emperyalist saldırı altındaki Venezuela’daki Bolivarcı halk iktidarını ‘tek adam yönetimi’ olmakla suçladı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir’in ilçelerini ziyaret ederek bu ilçelerde mitingler düzenledi. Muharrem İnce Ödemiş’te yaptığı konuşmada Türkiye’nin sonunun ya Güney Kore’ye ya da Venezuela’ya benzeyeceğini ileri sürdü. ABD ve AB’nin hedefindeki Venezuela’nın Bolivarcı iktidarını “tek adam yönetimi” diye tanımlayan İnce, emekçilerin ağır sömürü koşullarına maruz kaldığı, emperyalizmin “mucize” projesi Güney Kore’yi ise Türkiye halkına bir kez daha örnek olarak gösterdi. İnce şu ifadeleri kullandı:

“Yıl 1980; Türkiye’nin milli geliri 2 bin dolar, Güney Kore’nin de 2 bin dolar. Asya krizi oluyor, Kore iflas ediyor. Devlet 5 büyük şirketi çağırıyor. ‘Rekabet etmeyeceksiniz, dünyayla rekabet edeceksiniz’ diyor. 5 şirketin şimdiki ihracatı 250 milyar dolar. Şimdi milli gelir 30 bin dolar. Türkiye’de ise 7 bin dolara düştü. Bir de Venezuela var. 300 milyar varil petrol üretiyor ama devlette tek adam var. Petrolün gelirini halka aktarayım, halk üretmesin; diyor. Halk üretmemiş ve sonunda üretmeyen ekonomi çöküyor. Şu anda en büyük petrol üreticisi Venezuela, tuvalet kağıdı alamıyor. Aklımızı başımıza alırsak Güney Kore oluruz ama bedava yaşamaya çalışırsak tuvalet kağıdı bulamayız. Karar sizin” diye konuştu.