İnce'de Erdoğan'a 100 bin liralık dava

CHP'nin adayı Muharrem İnce Erdoğan'a tazminat davası açtı.

İnce'de Erdoğan'a 100 bin liralık dava

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, AKP’li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “iftira ve hakaret” iddiasıyla 100 bin liralık tazminat davası açtı.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtığı davanın sebebinin ise Erdoğan’ın “Bay Muharrem sen bu seçimlerden birinci çıkmazsan bu işi bırakmaya hazır mısın? Görelim Bakalım.. Sen bırakmazsın. Siz icazeti aynı yerden alıyorsunuz, Pensilvanya” sözleri olduğu ortaya çıktı.

Muharrem İnce’nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Davalı Recep Tayyip Erdoğan , müvekkil hakkında; Bay Muharrem sen bu seçimlerden birinci çıkmazsan bu işi bırakmaya hazır mısın? Görelim Bakalım.. Sen bırakmazsın. Siz icazeti aynı yerden alıyorsunuz, “PENSİLVANYA” şeklinde ağır ifadelerde bulunmuştur.
Ülkemizde, 15 Temmuz ve sonrası yaşanılan acı süreç itibari ile“SEN TALİMATI PENSİLVANYADAN ALIYORSUN”tanımlama ve yakıştırması Dünya’daki tüm yargı sistemlerinde hakaret kapsamında görülecektir.

Belirttiğimiz nedenlere binaen, davacı müvekkilim, ifade özgürlüğüne verdiği önemden dolayı şu ana kadar dava açılmaması yönünde hareket etmişse de, bu kez söylenen ifadelerin, iftira niteliğinde, ağır hakaret ve ifadeler barındırması nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde, 100 bin Türk Liralık tazminat davası ve yapılan haksız saldırının tesbiti ile mahkeme kararının en yüksek trajlı 5 gazetede yayımlanması ve Cezai işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilmiştir.”