İnce ‘mükerrer oy’ krizi hakkında konuştu: Her türlü Ali Cengiz oyunu yapıldı

Muharrem İnce, CHP'nin kurultayına damga vuran mükerrer oy krizi ile ilgili konuştu.

İnce ‘mükerrer oy’ krizi hakkında konuştu: Her türlü Ali Cengiz oyunu yapıldı

4 Şubat Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen CHP’nin 36. Olağan Kurultay’ında CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultay süresinde mükerrer oy iddialarına karşı açıklamalarda bulundu. İnce, kurultayda “her türlü Ali Cengiz oyununun” yapıldığını ifade etti.

Kurultay’da yaşanan mükerrer oy krizi ile ilgili şunları söyledi İnce:

“Genel Başkan, 49 delegenin sahibi mi? Devir hakkı mı var? Genel Başkan’ın, 49 delegenin imzasını, iradesini devretme hakkı mı var? Bu bir keyfiliktir. CHP’nin Genel Başkanı keyfi davranamaz, lütufta bulunamaz. Ben bu lütfu kabul etmedim. 127 imzayı bulamadı diye yaygara koparanlar, 447 oya ne diyecekler, nasıl açıklayacaklar? Genel Başkan, 291 delegenin imzasını almış, oyunu alamamış. Bana bağışladığı o 49 lütuftan, aldığım 447 oyun içinden 49’u kendisine iade ediyorum. CHP, AKP’ye benzememeli. Bu görüntüler, CHP’nin AKP’ye benzeme görüntüleridir. Sayın Genel Başkan, adalet yürüyüşünü gerçekleştirirken, Erdoğan, ‘Benim lütfumla yürüyorsun’ demişti. O zaman, ‘O senin lütfun değil, o demokratik bir haktır’ diyerek Sayın Genel Başkan’a sahip çıkmıştım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Çünkü ben ülkemde demokrasi istiyorum.”

Her türlü Ali Cengiz oyununu yaptılar. Çok daha fazla alacaktım. Alacağım zaten, göreceksiniz yakında” değerlendirmesinde bulundu.