İnce gericilere yaranamıyor: O ayrıntıyı kaçırmadılar

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sağı da kucaklamak adına dini referanslarla konuşmaya gayret etse de sosyal medyaya yansıyan fotoğrafı gericilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

İnce gericilere yaranamıyor: O ayrıntıyı kaçırmadılar

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri öncesi il il gezerek yaptığı mitinglerdeki konuşmalarında sık sık dinsel terimler kullanıp, islami referanslara başvurmaya çalışsa da gericilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

AKP’lilerden de oy almak adına ‘AKP’ yerine ‘AK Parti’ diyeceğini açıklayarak yola çıkan, sürekli ‘huzur’ ve ‘uyum’ mesajları veren İnce, “Kur’ân eğitimi aldım. İmam Hatip’e giderken yoldan döndüm. Dedem beni hafız yapacaktı”, “Abdestsiz sokağa çıkmam. Okulda lakabım ‘Hacı’ idi. Âyet-el Kürsî’yi en çabuk ben ezberledim”, “Muhafazakâr bir ailede büyüdüm. Onun için dindar nesil yetiştirilmesine itirazım yok. Engel olmam. Gereğini yaparız”, “Başörtüyü ister evde ister devlette, istediğin yerde tak” gibi sözlerle rakibi Tayyip Erdoğan’la ‘dindarlık’ yarışına girmişti.

Ancak CHP İstanbul Milletekili Gülay Yedekçi’nin sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğraf, İnce’nin oluşturmaya çalıştığı imaja zarar verebilecek türden oldu. AKP yayını Yeni Akit, Yedekçi’nin İnce ile birlikte seçim otobüsünde paylaştığı fotoğrafta masada duran kağıt bardak ayrıntısını kaçırmadı.

Yedekçi’nin paylaştığı fotoğrafı haberine taşıyan Akit, İnce’nin oruç tutmadığını öne sürüp, haberi “Hacı Muharrem seferi!” başlığıyla yayınladı.