İnce: Felakete doğru gidiyoruz

Muharrem İnce, ekonominin gidişatına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "Ekonomik ve sosyal bir felakete gidiyoruz" dedi.

İnce: Felakete doğru gidiyoruz

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı olağanüstü kurultay talebiyle bayrak açan Muharrem İnce, ekonomideki son duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal olarak zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden İnce, “Seçimde rakibim olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, o tarih itibarıyla son 16 yıldır iktidarda bulunmaktaydı. Buna rağmen, ülkemizde, ekonomik anlamda birçok sıkıntının yaşanmakta olduğunu ve 24 Haziran’da kendisine tekrar görev verilmesi halinde, seçimin hemen sonrasında bu sorunların üstesinden geleceklerini vaat ederek vatandaşlarımızdan oy istemişti.” dedi.

“Vatandaşlarımızın % 52’si bu vaatlere inanarak kendisine oy vermiş ve kendisini Cumhurbaşkanlığı makamına, hem de bu kez, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi, Dünya siyasi ve demokrasi tarihinde örneğine rastlanmayacak şekilde tek adam yetkileri ile donatarak oturtmuştur” ifadelerini kullanan İnce, seçimin üzerinden yaklaşık 40 gün geçtiğini hatırlatarak  “Maalesef temel ekonomik göstergelerde vaat edilen hiçbir hususta başarıya ulaşılamadığı gibi, her alanda seçimden önceki göstergelerin de gerisine düşülerek, milletimiz katlanılamaz bir ekonomik sıkıntının içine sokulmuştur. Yakın gelecekte bu kötü durumdan çıkılabileceği konusunda herhangi bir ümit de bırakılmamıştır” diye konuştu.

Bugün gelinen noktada, enflasyon, faiz ve döviz kurları konusunda iktidarın hiçbir öngörüsünün doğru çıkmadığını aktaran Muharrem İnce “Gidişat akıl almaz bir biçimde ve göz göre göre, milletimizi ekonomik ve sosyal bir felakete doğru götürmektedir. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle ve üniversitesiyle her kesim felç olmuş gibi, herhangi bir refleks gösterememektedir. Son günlerde ekonomik sıkıntıların üzerine bir de yeni ve önemli diplomatik sıkıntılar eklenmiştir. Birbirini tetikleyen sorunlarla baş etme becerisinden çok uzak olan “kötü yönetim” her alanda artarak devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.