'İnanılmaz bir hadise bu': Nagehan Alçı'ya göre Nihat Doğan aslında bakın neymiş!

AKP'li yazar Nagehan Alçı, Beyaz TV'den kovulan Nihat Doğan'ın aslında "Apaçık bir Erdoğan düşmanı" olduğunu öne sürdü.

'İnanılmaz bir hadise bu': Nagehan Alçı'ya göre Nihat Doğan aslında bakın neymiş!

Bir süredir köşesinde işlediği konularla iktidarın medyadaki “kadın hakları savunucusu” rolüne soyunan Nagehan Alçı, skandal sözleri ve karıştığı olaylarla yandaş Beyaz TV’de dahi tutunamayan Nihat Doğan üzerinden yeni görevini (!) yerine getirmeye çalıştı.

Alçı Habertürk’teki “Bir sapık zihniyetin portresi” başlıklı yazısında son olarak kız çocuklarını alıkoymaktan gözaltına alınan Nihat Doğan’ın önce 2015 yılında tecavüze uğrayıp katledilen Özgecan Arslan’ın ardından gericilik kusarak yazdığı “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın!” şeklindeki tweet’ini hatırlattı.

KOCASINI UNUTTU…

“Bu rezil, bu apaçık kadın düşmanı ve cinsiyetçi kafa hiçbir şekilde bedel ödemedi. Aksine erkek tahakkümü düzeni tarafından ödüllendirildi.” diyen Alçı, kendi eşi Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözde “spor yorumculuğu” yaparken Boşnaklara sarfettiği iğrenç sözleri sonrası kovulan Beyaz TV’ye de isim vermeden göndermede bulunarak, “Sözde kadın haklarına çok duyarlı görünen ünlü erkek televizyoncuların programlarında yarışmacı da oldu, bu sapık zihniyetiyle televizyonda programlar da yaptı…” dedi. Alçı, Kütahyalı’nın medyadan silinmesine yol açan iğrenç sözleri sonrası sessiz kalmıştı.

Doğan’ın gözaltına alınıp daha sonra şüpheli bir şekilde serbest bırakıldığı kız çocuklarını alıkoyma olayıyla ilgili olarak ailelerin şikayetini geri çekmesini de gündeme getiren Alçı, konuyla ilgili hem Adalet Bakanlığı’ndan hem Aile Bakanlığı’ndan yetkililerle görüştüğünü ve şikayetin geri çekilmesinin önemi olmadığını, bu olayın artık kamusal bir meseleye dönüştüğünü ifade ettiklerini aktardı.

MEĞER ‘FETÖ’CÜYMÜŞ!

Alçı’nın yazısında daha sonra değindiği kısım ise Nihat Doğan’la ilgili esas önem verdiği, Doğan’ın açıkça bir “AKP’li ünlü” olmasından doğan sorun oldu. “İşin saç baş yolduran bir boyutu da Nihat Doğan’ın Ak Partili olmayı ya da Başkan Erdoğan’ı sevmeyi suçlarını örten bir şey zannetmesi.” diyen Alçı, Doğan için “Sanıyor ki, ‘ben iktidara yakınım’ diyerek yaptıklarını savuşturabilecek… İstersen ölümüne Erdoğancı ol, bizleri salak, bu ülkeyi haydutlar ülkesi mi zannettin?” dedi. Alçı daha sonra da Doğan’ın AKP’li de olmadığını öne sürdü.

Bununla ilgili de Adalet Bakanlığı’ndan bir yetkili ile konuştuğunu belirten Alçı “Öğrendiğime göre Doğan, zamanında FETÖ ile cesur mücadelesiyle tanınan dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’e ağır bir saldırıda bulunmuş. Ancak birileri buna rağmen onu korumaya kalkmış ve Bakanlıktaki herkes bundan çok rahatsız olmuş.” ifadelerini kullandı. Alçı’nın “birileri” diyerek kimlerden bahsettiği bilinmiyor. Ancak bu kişilerin bugün AKP’nin en tepesinde yer alan isimlerden biri olması oldukça muhtemel. Zira ‘FETÖ’ ithamında bulunan böylesine “ünlü” bir ismin bakanlık tepkisine rağmen korumaya alınmasını sağlayan kişinin bizzat Erdoğan ya da Erdoğan’a yakın kişilerden olması gerekiyor.

“İNANILMAZ HADİSE”

Doğan’ın ‘FETÖ’ şeceresini çıkarmaya devam eden Alçı, bakanlığın kendisiyle paylaştığı bilgileri “Sadece o kadar da değil. 17-25 Aralık darbe teşebbüsünü açıkça destekleyen ve Başkan Erdoğan ile ailesine iftiralar atan öyle twitlerini ilettiler ki, hayretler içinde kaldım. Örnek isteyen arşive bakabilir.” İfadeleriyle aktardı.

Alçı, Doğan’ın ne kadar da AKP’den ve Erdoğan’dan uzak (!) olduğunu kendince kanıtladıktan sonra yazısının ilgili kısmını “Bırakın Erdoğancı olmayı, bu Nihat Doğan apaçık azılı bir Erdoğan düşmanı. Bu twitlerin çok daha azını atanlar şu an hapiste. 17-25 Aralık 2013 darbesine karşı verilen mücadelede net biçimde FETÖ’nün safında olan bu adamı kim ya da kimler koruyor? İnanılmaz bir hadise bu!” diyerek bitirdi.