İmam hatiplilere askeri üniforma giydirip, tekbir getirttiler

Sinop'ta imam hatip öğrencilerine askeri kıyafet giydirilip sela okutuldu, tekbir getirtildi.

İmam hatiplilere askeri üniforma giydirip, tekbir getirttiler

Sinop’un Gerze ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Afrin operasyonuna ‘destek’ adı altında derslere askeri kamuflaj giyerek girdi.

Lisenin müdürü Zeki Sağır, ”Yaklaşık bir aydır Afrin’de ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, ezanımız, dinimiz ve devletimiz için mücadele eden askerlerimize bir nebze olsun destek olmak, kalp ve gönüllerimizin onlarla birlikte attığını göstermek adına hatimler okuyarak, dualar ederek, vaazlar vererek bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. 16 Şubat Cuma günü de askeri kıyafetlerle eğitim görüldü. Bu etkinliklerdeki amacımız milletimiz, devletimiz ve ülkemiz adına birlik, beraberlik mesajları vermek, dayanışmanın güzel bir örneğini sergilemek ve askerlerimiz Afrin’de mücadele ederken onların yanında olduğumuzu göstermektir” dedi.

‘Ders’ sırasında sınıfta okul müdürü Zeki Sağır tarafından öğrencilere ‘tekbir’ getirtildi. Bu esnada öğretmenin şehadet parmağını havaya kaldırması ise dikkat çekti.

TALİMAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise yaptığı açıklamada, ”20 Ocak tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’na Gerze İHL’de yaptığımız etkinlikle bizler de destek olmak istedik. Öğrencilerimiz kamuflajlı olarak gün boyu derslere girdiler. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz de askeri üniforma giyerek öğrencilerimizle birlikte etkinlikte yer aldılar. Allah ordumuzu Afrin’de muvaffak eylesin. Tüm kalbimizle askerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.