İmam Hatipliler Vakfı MEB'den destek istedi: Beklentimiz büyük

Sayıları hızla arttırılıp öğrencilere zorla tercih ettirilen imam hatiplerle ilgili Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Başkanı, "Bugüne kadar İHL'leri tercih eden hiçbir öğrencimiz pişman olmamıştır" dedi.

İmam Hatipliler Vakfı MEB'den destek istedi: Beklentimiz büyük

AKP’nin okulları zorla dönüştürme pahasına sayılarını hızla arttırdığı yetmezmiş gibi, öğrencilere de tercihlerinde yer verme zorunluluğu dayatılan imam hatip liseleri yeni yılda MEB’den daha büyük destek bekliyor.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz,  öğrenci ve velilere imam hatip liselerini (İHL) tercih etmeleri çağrısı yaparken “Tüm ortaokul mezunu öğrencilerimizi, hem dini hem de fenni ilimlerin bir arada yer aldığı bir müfredat içeriğine sahip olan İmam Hatip Liselerimize beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Yeni sistemde proje İHL’lerimiz puan sıralamasına göre, diğer İHL’lerimiz de adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt alacak. Tüm öğrenci ve velilerimize çağrımız, İmam Hatip Liselerini ilk tercihleri arasında değerlendirmeleridir. Bugüne kadar İHL’leri tercih eden hiçbir öğrencimiz pişman olmamıştır.” dedi.

“BEKLENTİMİZ BÜYÜK”

Günümüzde din eğitimini en iyi düzeyde sunma işlevinin imam hatiplere düştüğünü söyleyen Öksüz, “Bu manada yeni dönemde Milli Eğitim Bakanlığımızdan imam hatipler adına beklentilerimiz büyüktür. Fiziki ve maddi imkanların iyileştirilmesinin yanında, bundan daha önemli olan husus, öğretmen kalitemizin iyileştirilmesi, eğitim politikalarımızın ana felsefesinin geniş tabanlı bir istişare ile uzun yıllar değişmeyecek şekilde belirlenmesi ve nitelikli insan gücü yetiştirmek adına atılması gereken adımların bir an önce atılmasıdır.” dedi.