İki yanardağ uyandı!

Filipinler ve Endonezya'da iki yanardağ uyandı. Küller 2 bin metreye ulaşıyor.

İki yanardağ uyandı!

Filipinler ve Endonezya’da iki yanardağ uyandı. Küller 2 bin metreye ulaşıyor.

Filipinler ve Endonezya’da aktif hale gelen iki yanardağ sebebiyle bölgede alarm durumuna geçildi. Filipinler’de 12 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildii.

Filipinler’de yer alan Mayon, gökyüzünde bin metre yüksekliğe kadar lav püskürtmeye başladı. Yetkililer, Albay bölgesinde bulunan Mayon Yanardağı’nda birkaç hafta içinde tehlikeli bir patlama olabileceği uyarısında bulundu. Dün itibariyle yanardağın 7 kilometrelik çapında bulunan 12 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Yetkililer ayrıca bölge sakinlerine, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu. Filipinler, 14 Ocak Pazar günü volkan alarmını üçüncü seviyeye yükseltti. Mayon Yanardağı, 1814’te bin 200 kişinin ölümüne neden olmuştu.

EN SON 1963 YILINDA PATLAMIŞTI

Endonezya’nın Bali adasında faaliyette olan Agung Yanardağı’nın da yeniden kül ve duman püskürtmeye başladığı bildirildi. Kül ve dumanların yaklaşık 2 bin metre yüksekliğe ulaşırken, yanardağın 7 kilometrelik çapında en yüksek seviyede alarm durumunun devam ettiği bildirildi. Agung en son 1963 yılında patlamış ve bin 100 kişi hayatını kaybetmişti.