İki İbrahim: Karagül, Kalın’a karşı mı?

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, emperyalizmle ilişkileri sümenaltı etmeye çalışıp seçimlerde "Türkiye ekseni" adı altında AKP'de yer almaya çağırdı.

İki İbrahim: Karagül, Kalın’a karşı mı?

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak’ın Genel Yayın yönetmeni ve yazarı İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında “herkes safını seçsin” diyerek AKP-MHP ittifakına “Türkiye ekseni” adını verdi.

Karagül’ün Ortadoğu’da büyük güçlerin yeni haritalar çizmek istediğini iddia ettiği yazısında Türkiye için de yeni bir haritanın masaya sürüldüğü öne sürülürken, “Milli mutabakat veya seçim ittifakı: Herkes safını seçsin, biz ‘Türkiye Ekseni’ndeyiz” başlıklı yazıda büyük iddialar dikkat çekiyor.

AKP’nin ne olursa olsun iktidarda kalmasını bir “vatan meselesi” olarak gösterip büyük bir manipülasyona imza atan Karagül, AKP iktidarının ABD ve İngiltere gibi emperyalist ülkelerle ilişkilerine tek laf etmez ve NATO üyeliğini asla sorgulamazken, ülke çıkarı ile AKP çıkarını eşdeğer tutarak şunları söylüyor:

“Ülkeler parçalanıyor, tamamen yabancı garnizon haritaları çiziliyor. Bizim için de benzer haritalar masaya sürülüyor. Yeni tehditler yakınlaşıyor, Türkiye bu tehditlere karşı hazırlıklar yapıyor. Savunma ve iç güvenlik hazırlıkları kadar, sınırlarımızın ötesinde büyüyen tehditleri ortadan kaldırma operasyonları kadar çok güçlü bir toplumsal dayanışmanın temelleri atılıyor.”

“Almanya ile, ABD ile, ya da bir başka güç ile yakınlaşarak içeride zemin bulmak, iktidar aramak mümkün değildir. Bunların dışında başka hesapları olan varsa, yeni çokuluslu senaryoların içerideki ihalelerine talip olanlar varsa, buradan uyaralım, intihar ederler.”

Köşe yazılarında “büyük direniş” gibi kavramlarla milliyetçi hamasette dolu dizgin giden Karagül, yazısında dile getirdiği “Türkiye ekseni” kavramıyla adeta, AKP ve MHP dışındaki herkesin “emperyalistlerin maşası” olacağını yazıyor.

Ancak yandaş İbrahim Karagül, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü adaşını unutmuşa benziyor.

‘NE YAPTIYSAK ABD İLE BİRLİKTE YAPTIK’

İbrahim Karagül’ün adaşı Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın’ın 17 Ekim 2017 tarihinde yaptığı açıklama ise Karagül’ün hamasetini komik duruma düşürüyor. Ortadoğu’da yıllarca ABD’nin hamiliği ile Suriye’nin yıkımı için meşru yönetimin üzerine cihatçı çeteleri silahlandırıp salınmasını, “Ne yaptıysak emperyalistlerle birlikte yaptık” diyerek özetleyenKalın, AKP iktidarının büyük güçlerle neler çevirdiğini açık olarak itiraf etmişti.

İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte Ortadoğu’da savaş, Türkiye, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlükleri hakkında konuşan İbrahim Kalın, Suriye’deki emperyalist müdahaleyi ve bu müdahalede Türkiye’nin oynadığı rolü şu şekilde özetlemişti:

“Türkiye sınırlarını korumak için müdahale ediyor. Çünkü Suriye savaşının başından beri biz uluslararası toplumla çalıştık. Suriye’de uluslararası koalisyonla koordineli olmayan hiçbir şey yapmadık. Suriye rejimiyle ilişkileri kesmek olsun, muhalifleri desteklemek olsun, bütün bunların parçasıydık. Rejim kimyasal silah kullandığında ABD hiçbir şey yapmadı. İran ve Rusya’ya yer açtı gelmeleri için. Yine tamam dedik. Oynamamız gereken rol buysa, o zaman başka çözümler arayalım dedik.”

İKİ İBRAHİM: BİRİ GERÇEĞİ, BİRİ YALAN SÖYLÜYOR

AKP iktidarının ABD başta olmak üzere emperyalist ülkelerle girdiği ilişkiyi hiç gündeme getirmeyen ve bugün Suriye savaşında emperyalistlerin planlarının parçası olan AKP iktidarına tek laf etmeyen Karagül’ün adaşının bu demecini bir kez daha okuması, sonra dilerse bunun üzerine de yazması gerekiyor.

“Türkiye ekseni” ile “ABD ekseni” iki farklı olgudur. “ABD ekseninin ortağı” aranacaksa bu İbrahim Kalın’ın demecinde fazlasıyla görülebilir.