İKD'den İzmir Müftülüğü'nün konferansına sert tepki!

İlerici Kadınlar Derneği yayınladığı bir açıklamayla kız çocuklarını ve kadınları düzenledikleri konferansta hedef alan İzmir Güzelbahçe Müftülüğü'nün ve Diyanet'in kapatılmasını talep etti.

İKD'den İzmir Müftülüğü'nün konferansına sert tepki!

İzmir’de Güzelbahçe Müftülüğü’nün düzenlediği bir konferansta konuşan DEÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu’nun laiklik ve kadın düşmanı gerici sözleri büyük tepki çekti.

Emiroğlu’nun sözleri üzerine İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) de sert bir açıklama geldi. İKD tarafından yayınlanan “Nefret söylerimi ve gericilik meşrulaştırılamaz” başlıklı açıklamada “Gericiliğin kalesi Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalı, İbrahim Emiroğlu görevden alınmalı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, ayrımcılık ve nefret suçlarından yargılanmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

İKD tarafından yapılan açıklama şöyle:

NEFRET SÖYLEMLERİ VE GERİCİLİK MEŞRULAŞTIRILAMAZ!

22 Kasım 2018 tarihinde İzmir Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde Güzelbahçe Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansta kız çocuklarını aşağılayıcı, kadın düşmanı, gerici söylemler kullanıldığı basına yansımıştır.

İlçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği ve velilerin rızası olmadan öğrencilerin konferansa götürüldüğü ortaya çıkmıştır.

Etkinlikte konuşmacı olan DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu tarafından yapılan anlatımlarda ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir.”, ”15 yaşındaki kızlar evlenebilir.” ”Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar’ ”LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım.’ ”Laiklik en büyük tehlikedir’’ “Kızını dövmeyen dizini döver.” ”Gençlerin dinden uzaklaşmasının temel nedeni laikliktir.” ”Aileler 14 yaşındaki kızlarına mini etek giydirip dışarı çıkmasına izin veriyor”, “Devrimciler hayvani bir hırsla hareket ederler, sadece bir hevestir. Komünizm büyük bir tehlikedir.” gibi ifadeler kullandığı anlaşılmaktadır.

AKP iktidarı boyunca kadın düşmanı, laiklik karşıtı gerici politikalar en yetkili makamlar tarafından defalarca dillendirilmiş nefret ve ayrımcılık körüklenmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve ona bağlı müftülüklerin ise skandal fetvaları ve vaazları ise akıl dışı boyutlara varmıştır.
Çocuklarımızın bir emrivaki ile müftülüğün düzenlediği etkinliğe götürülmesi kabul edilemez. Öğrencilerin ifadelerinde de yer aldığı gibi din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile müdür yardımcılarının hazır bulunduğu “konferansın” ve konferansa öğrencilerin de katılımının Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde gerçekleştiği ortadadır.
AKP iktidarının en yetkili ağızlarınca dillendirilen “dindar ve kindar nesiller yetiştirmek” hedefi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet, müftülükler ve gerici kurumlarla imzaladığı protokoller derhal iptal edilmelidir.

Gericiliğin kalesi Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmalı, İbrahim Emiroğlu görevden alınmalı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, ayrımcılık ve nefret suçlarından yargılanmalıdır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda timsah gözyaşları dökmekten vazgeçmelidir! Şiddeti önlemek için öncelikle kadın düşmanlığını körükleyenler susturulmalıdır.

Laiklikten, özgürlüklerimizden ve geleceğimizden vazgeçmeyeceğiz!
Çocuklarımızı gericiliğin karanlığına mahkum etmeye çalışan bu zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ