İKD'den açıklama: Karma eğitime dokunmayın

İlerici Kadınlar Derneği(İKD) okullarda karma eğitim şartının kaldırılmasına karşı " Uyarıyoruz, Karma Eğitime Dokunmayın" diyerek bir açıklama yayınladı.

İKD'den açıklama: Karma eğitime dokunmayın

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasların düzenlendiği yönetmelikte yapılan değişikliklerle Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezlerinde karma eğitim yapılması şartını kaldırdı.

ilerici Kadınlar Derneği (İKD) okullarda karrma eğitim şartının kaldırılması üzerine bir açıklama yayınladı. Yapılan “Uyarıyoruz, Karma Eğitime Dokunmayın” başlıklı açıklamada “Sizler, okul kapılarında uyuşturucu ticaretini engelleyeceğinize, piyasaya göre değil bilim kurallarına göre eğitimi düzenleyeceğinize, öğretmen, öğrenci ve veli arasında sağlıklı bağ kuracağınıza, çocuklarımızı bir birinden ayırıyor, öğretmen ve öğrenciler arasında düşmanlık yaratıyor, velileri birer müşteriye dönüştürüyor, bilimsel aklı ortadan kaldırıyorsunuz.” denildi.

İlerici Kadınlar Derneği’nin açıklamasının tam metni:

UYARIYORUZ!

KARMA EĞİTİME DOKUNMAYIN…

Resmi Gazete’de yayımlanan “Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği”nde değişiklikle “Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesi kaldırıldı.

AKP iktidarının her alanda süren ve en belirgin biçimde kendini eğitim alanında gösteren gerici adımlarına dün itibariyle bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Ülkemizdeki müfredat bilimsellikten tamamen uzaklaşırken eğitim düzeyinin ve yaşamının çocuklarımızı, gençlerimizi eğitmekle ilgisi kalmamıştır. Cihatçı eğitim müfredata dahil edilirken, gerici kuruluşlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara sokulurken, piyasa kurallarına bağlanmış eğitim neredeyse bir hak olmaktan çıkarılmışken, kız çocuklarına başörtüsü uygulaması anaokullarına kadar inmişken, şimdi de liselerde karma eğitimin ortadan kaldırılmasını sağlayacak uygulama bu saldırılara eklenmiş oldu.

AKP’nin artık bir dayatma halini alan, yetkililerin dahi savunamadıkları bu gerici uygulamaları kabul etmeyeceğiz.

Yetkilileri uyarıyoruz!

Sizler, okul kapılarında uyuşturucu ticaretini engelleyeceğinize, piyasaya göre değil bilim kurallarına göre eğitimi düzenleyeceğinize, öğretmen, öğrenci ve veli arasında sağlıklı bağ kuracağınıza, çocuklarımızı bir birinden ayırıyor, öğretmen ve öğrenciler arasında düşmanlık yaratıyor, velileri birer müşteriye dönüştürüyor, bilimsel aklı ortadan kaldırıyorsunuz.

Dünya sıralamasında eğitim kalitesinin neredeyse en sonlarda yer alan ülkemizin geleceğini karartıyorsunuz.

Gericiliğinizle biz ilerici kadınlar baş etmesini biliriz!

Laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelemizi kazanacağız….

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ