İKD Beria Onger Kadın Akademisi'nin 1. oturumu Ankara'da düzenlendi

İlerici Kadınlar Derneği (İKD)'nin düzenlediği Beria Onger Kadın Akademisi Ankara'da ilk oturumunu gerçekleştirdi.

İKD Beria Onger Kadın Akademisi'nin 1. oturumu Ankara'da düzenlendi

İlerici Kadınlar Derneği tarafından yürütülen İKD Beria Onger Kadın Akademisi Ankara’da yola çıktı. Birinci oturumun gerçekleştiği akademide  A.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun’un Medyada Kadın temsili: İçerik ve çalışanlar başlıklı sunumuyla gerçekleşen ilk oturumda cinsiyetçiliğin altında yatan sınıf çelişkilerine vurgu yapan Dursun, cinsiyetçiliğin üretiminde kurumsal ve ideolojik kaynakların kullanımında medyanın rolü üzerine konuştu.

İdeolojik ve kültürel alandaki mücadeleye toplumsal ilişkiler alanındaki mücadelenin eşlik etmesinin önemine değinen Çiler Dursun, toplumsal yaşam ve burada kadının medyadaki dil ile ilişkilenmesine örnekler vererek medyanın bu ilişkilenmedeki merkezi rolünü aktardı. Sunumun bu bölümünde Batı toplumlarında pratikler alanındaki özellikle feminist mücadelenin karşılığının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Sunumun ikinci bölümünde medyada kadın çalışanların üretim sürecindeki yeri, egemen dile nasıl dahil oldukları ve beklentileri üzerine sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Çiler Dursun, yürüttüğü araştırmadan örneklerle yerel ve ulusal medyada farklı görevlerde bulunan kadınların iş kolundaki sorunlarını da gözler önüne serdi.

İlerici Kadınlar Derneği Beria Onger Kadın Akademisi’nin Ankara’daki ikinci oturumu 8 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’de UM:AG Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetelcilik Vakfı’nda A.Ü. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Gamze Yücesan Özdemir’in Türkiye’de Kadın Emeği ve İstihdam başlıklı sunumuyla gerçekleşecek.