IKBY'de Barzani'nin partisi de dahil 4 parti seçim sonuçlarını tanımayacağını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde, seçimlerde hile yapıldığının iddia eden 4 parti, seçim sonuçlarını tanımayacağını ilan etti.

IKBY'de Barzani'nin partisi de dahil 4 parti seçim sonuçlarını tanımayacağını açıkladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde, seçimlerde hile yapıldığının iddia eden 4 parti, seçim sonuçlarını tanımayacağını ilan etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) dört parti, Erbil kentine bağlı Koysancak ilçesinde seçimlere hile karıştığını iddia ederek ilçedeki sonuçları tanımadığını duyurdu.

Barzani’nin liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Goran (Değişim) Hareketi, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) ve Kürdistan Toplum Partisi (Komel) seçimlerde büyük sahtekarlık yapıldığını ve Koysancak’taki tüm sandık sonuçlarını reddettiklerini deklare etti.

KYB Seçim Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Badinan ve Erbil’de oy kullanma işlemleri sırasında ihlallerin yapıldığına dair elimizde belgeler var. Seçim merkezlerinde büyük usulsüzlükler yapıldı. Yaşananalardan Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu ve İçişleri Bakanlığı’nı sorumlu tutuyoruz” denildi.

KDP resmi internet sayfasında yayınlanan ve 4 partiden temsilcilerin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) ilçede seçime hile karıştırdığını iddia ederek Koysancak’taki seçim sonuçlarını boykot ettikleri ve kabul etmedikleri ifade edildi.

Açıklamada, partilerin sonuçlara itiraz edeceği de duyrulurken, KYB’nin seçim merkezlerine baskı uygulandığı da iddia edildi.