İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle’den ekonomi mesajı: Çarkın dönmesi gerek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ekonomik olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek “Egoist davranmamalıyız. Çarkın dönmesi, zincirin kopmaması gerek" açıklamasında bulundu.

İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle’den ekonomi mesajı: Çarkın dönmesi gerek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ekonomik olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek “Egoist davranmamalıyız. Çarkın dönmesi, zincirin kopmaması gerek” açıklamasında bulundu.

Hürriyet’ten Jale Özgentürk’ün haberine göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ekonomiye ilişkin birlik çağrısında bulunarak “ Hepimiz çemberin içerisindeyiz. Zorlu süreci hep beraber geçeceğiz. Çarkın dönmesi, zincirin kopmaması gerek” açıklamasını yaptı.

“AB ile ilişkiler devam etmeli”

AB ile ilişkilerin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Gülle “AB en büyük pazarımız. İlişkilerimizi geliştirmeliyiz. Türkiye, AB’nin 7’nci tedarikçisi durumunda. Biz niye 5-6’ncısı olmayalım diye tartışmalıyız. Sıkıntılı süreçler etkiliyor ama işi diyaloglarla çözmeliyiz”  ifadelerinde bulundu.

“Faiz, döviz ve enflasyon birlikte artıyor”

Ekonominin gidişatına ilişkin ise Gülle, “Zor bir ortamdayız. Kur artıyor, cari açık zorluyor. Dövize olan bağımlılığımızı azaltacak yatırımları artırmamız gerekiyor” dedi.

Sözlerine “Faiz silahı kullanılıyor ikisi birden artıyor. Kabul etmek gerekir ki bundan sonra hem kur, hem faiz, hem enflasyonun yükseldiği dönem olacak. Bu dönemi iyi yönetmek, finansal destek sağlanması. Ancak bankaların piyasayı zorladığını görüyoruz. Teminatlarda fabrikaların çok düşük gösterilerek kredi vermede zorluk çıkardıklarını görüyoruz. Piyasayı bankaların rahatlatması gerekiyor. Bankalar piyasayı desteklemeli” diyerek devam eden Gülle Türkiye’de tek gündemin ekonomi olması gerektiğini ifade ederek “İnovasyon bir anda olmaz bir nesille olur. Bunun için müfredata girmek gerekiyor. Çalışmadan olmayacağı kültürünü vermemiz gerekiyor. Zorlu süreci hep beraber geçeceğiz. Çemberin içerisindeyiz. Birimizin karı ya da zararı diğerini etkiliyor. Egoist davranmamalıyız. Çarkın dönmesi, zincirin kopmaması gerek” dedi