İhraç edilen akademisyenin odasından eşyalarını almasına izin verilmedi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ayşen Uysal'ın odasındaki eşyaları almasına izin verilmedi.

İhraç edilen akademisyenin odasından eşyalarını almasına izin verilmedi

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki görevinden 701 saylı KHK ile ihraç edilen öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayşen Uysal’a odasındaki eşyaları alması için izin verilmedi.

701 sayılı KHK ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki görevinden ihraç edilen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşen Uysal bugün eşyalarını almak için fakülteye gitti.

Ancak  fakülte yönetimi Uysal’ın 12 yıldır kullandığı odasına girmesine ve eşyalarını almasına izin vermedi. Gerekçe olarak ise savcılık kararını olmaması gösterildi.

Fakülte yönetimi ile görüşen Uysal’ın avukatı Arif Ali Cangı’ya, konunun savcılığa intikal ettirileceği ve savcının vereceği karar doğrultusunda hareket edileceği söylendi.

Skandal uygulamaya tepki gösteren Uysal, fakülte kantini önünde akademisyen ve öğrencilerin destek olduğu konuşmasında  “Bu okulda 12 yılımı geçirdiğimiz bir odaydı. Hiç bir zaman sadece benim odam olmadı ve yaşayan bir oda oldu, dört duvar olmadı. Öğrencilerimizin, akademisyen arkadaşlarımızın hiç boş bırakmadığı bir oda oldu. Şimdi bu odaya, eşyalarımızı toplamak için girmemize bile izin verilmiyor. Mekanlar bizimler güzel. Burayı terk ediyoruz. Başka mekanları güzelleştireceğiz. Güzelliklere birlikte yürüyeceğimize inanıyorum. 12 yılda binlerce öğrencinin hayatına değdik. Umut orada aslında ve bizi o umut kurtaracak. Bu uygulamalardan vicdanları rahatsız olan öğrencilerimiz kurtaracak. Birlikte kurtulacağız birlikte mutlu olacağız. Ben buna çok inanıyorum.” ifadelerini kullandı.