'İGA, yeni havalimanının ismi için karar verdi'

Üçüncü havalimanının adının 'Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Havalimanı' olmasının bakanlığa "teklif" edilmesine karar verildiği öne sürülüyor.

'İGA, yeni havalimanının ismi için karar verdi'

2014 yılında temeli atıldığından beri iş cinayetleri ve insanlık dışı çalışma koşullarıyla haberlere yansıyan üçüncü havalimanı şantiyesi bugünler de ‘Artık Yeter!’ diyen işçilerin direnişiyle gündem olurken, havalimanına verilecek ismin ne olacağına ilişkin iddialar ortaya atılmaya da devam ediyor.

Pinus Medya isimli şirketin kurucusu Ümit Oktay, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işletmeci firma İGA’nın havalimanının adının ‘Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Havalimanı’ olması için bakanlığa teklif edilmesi kararını verdiğini duyurdu.

Oktay açıklamasında “İstanbul yeni havalimanını inşa eden ve 25 yıl boyunca işletecek olan IGA’nın bugün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında, yeni havalimanına “Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Havalimanı” isminin verilmesinin Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığına teklif edilmesine karar verildi.” ifadelerini kullandı.

Pinus Medya’nın internet sitesine bakıldığına, bir çok AKP’li belediyenin yanısıra, İGA’nın ortakları arasında bulunan LİMAK Holding’den referanslı olduğu görülüyor: