İdlib'deki ÖSO 'komutanları': Türkiye uzun süreli savaş için tam destek sözü verdi

İdlib'e yönelik askeri operasyon öncesi ÖSO'cu cihatçılar Türkiye'nin askeri desteğini artırdığını, bu sayede savaşı uzatabileceklerini belirtti.

İdlib'deki ÖSO 'komutanları': Türkiye uzun süreli savaş için tam destek sözü verdi

Suriye’nin İdlib kentine yönelik askeri operasyonun hazırlıkları sürerken, Türkiye’nin desteklediği “maaşlı” cihatçı çeteler son dönemde kendilerine gelen destekten dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

İdlib’de Reuters‘e konuşan ancak kimliğini gizli tutan bir ÖSO ‘yetkilisi’, özellikle geçtiğimiz hafta yapılan Tahran Zirvesi sonrası Türkiye’den desteğin arttığını belirtti. Sözkonusu yetkilinin bir kaç gün önce üst düzey Türk yetkililerle görüştüğü belirtildi.

Haberde ‘yetkili’nin Türkiye’nin kendilerine “uzun süre savaşabilmeleri için tam destek verileceği” taahhüdünde bulunduğunu söylediği kaydedildi.

‘GRAD FÜZELERİ DE GÖNDERİLDİ’

Haberde Suriye’ye geçtiğimiz günlerde gönderilen silahlar arasında çok sayıda mühimmat ve GRAD füzelerinin de bulunduğu belirtildi.

ÖSO’da ‘komutan’ olduğu belirtilen yetkili, “Bu yardımlar savaşın sürmesini ve cephanemizin tükenmemesini sağlayacak” diye konuştu.

İkinci bir komutan da “Yeni cephanelik nakliyatı yapılıyor, cephanelikten daha fazlasına ihtiyaçları yok. Tür yetkililer, savaşın uzun sürmesi durumunda yeterli mühimmata sahip olduğumuzdan emin olmak istiyor” dedi.