İdlib'de cihatçılar hendek kazıyor

Suriye'de ellerindeki son 'kale' olan İdlib'e operasyon öncesi cihatçılar kent çevresine hendek kazmaya başladı.

İdlib'de cihatçılar hendek kazıyor

Suriye’de Türkiye, Körfez ülkeleri ve ABD destekli cihatçıların kontrolündeki bölgeleri tek tek geri alarak emperyalistlere ve gericilere hezimet yaşatan ordu ve müttefikleri cihatçıların son sığınağı olan İdlib’e operasyona hazırlanırken, kentin etrafına karadan olası ataklara karşı hendek ve tüneller kazılmaya başlandı.

Zaman zaman havadan ve karadan ateş altına alınan kentin çevresine askeri yığınak yapan Suriye ordu güçleri, 9 Ağustos günü İdlib kırsalına havadan; “Suriye Arap Ordusu ile işbirliği sizi militan ve teröristlerin hakimiyetinden kurtaracak, sizin ve ailenizin hayatını koruyacak. Suriye’de diğerlerinin yaptığı gibi siz de yerel uzlaşıya katılın” yazılı bildiriler atarak operasyonun her an olabileceği mesajını yinelemişti.

Türkiye destekli ÖSO güçleri de dahil olmak üzere çoğunluğu El Kaide uzantısı Heyet Tahrir Şam (HTŞ) üyesi 100 bin civarı cihatçının bulunduğu tahmin edilirken, kentin etrafına hendek ve tünel kazarak ordunun olası kara operasyonuna karşı hazırlık yapan silahlı gruplar, ellerindeki son kale olan İdlib’in kaybedilmemesi için farklı bölgelerden de kente takviye güç kaydırıyor.