İdlib yorumuyla hedef oldu: Artık korkuyorum, mesaj alındı Cem bey

AKP'li yazar Cem Küçük, 'güvenlik analisti' Metin Gürcan'ı Türkiye'nin İdlib'de üstleneceği görevlere yönelik değerlendirmeleri nedeniyle hedef gösterdi. Gürcan bunun üzerine "korktuğunu ve artık Türkçe yorum yapmayacağını" söyledi.

İdlib yorumuyla hedef oldu: Artık korkuyorum, mesaj alındı Cem bey

AKP’li yazar Cem Küçük, ‘güvenlik analisti’ Metin Gürcan’ı cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’le ilgili Soçi’de varılan “anlaşma” için yaptığı değerlendirmeler nedeniyle hedef gösterdi. Bunun üzerine Gürcan, “Mesaj alındı. Artık Türkçe yorum paylaşmamam gerekiyor. Çünkü artık korkuyorum.” dedi.

Gürcan, Alman medya kuruluşu DW Türkçe’ye yaptığı yorumda Erdoğan’ın Soçi’de Moskova’ya “masada olmayanları ikna edeceğine dair garanti verdiğini” dile getirmiş ve cihatçılara “Kalmak istiyorsanız silahları bırakacaksanız, kalmak istemiyorsanız İdlib’i terk edeceksiniz, terk ederken ağır silahlarınızı teslim edeceksiniz” teklifi götüreceğini belirtmişti. “Ankara neyine güvenerek böyle bir teklif yaptı. Bir aylık sürede muhalifleri ikna edebilecek mi?” sorularının kritik olduğuna dikkat çeken Gürcan, “Ankara’nın radikalleri ikna edebileceğini düşünmüyorum. Türkiye için asıl risk 15 Ekim’den sonra başlayacak” derken “Ankara, sicilleri çok kötü olan radikallere garantör oldu. Radikaller ikna edilemeyince askeri operasyon da mutlaka olacak. Eğer, Halep’in güneyindeki İran yanlısı milisler ile İdlib’in doğusundaki radikaller arasında da bir mezhep çatışması yaşanırsa Türkiye’nin hedef ülke haline gelmesi kaçınılmaz olacak” ifadeleriyle uyarılarda bulunmuştu.

“TERÖRİSTLERİ HİMAYE EDİYORUZ MU DEMEK İSTİYORSUNUZ”

Cem Küçük ise yazısında  Gürcan’ın “Türkiye teröristleri himaye ediyor” demeye getirdiğini öne sürüp, “Bunu ispatlamanız lazım Metin Gürcan. Niye kullandığınız her üslup ve yaptığınız yorumlar Türkiye aleyhine? Sanki Türkiye bu işten zararlı çıksın, Rusya istediğini alsın gibi bir havanız var.” ifadelerini kullandı.

Metin Gürcan’ın sözkonusu değerlendirmeleri DW Türkçe’ye yapmış olması için “Bir yabancı medya kurumuna İdlib anlaşması konusunda Türkiye’nin konumunu küçümseyici yorumda bulunmak millî bir davranış değildir.” diyerek kendince “eleştiri”de bulunan Küçük, Gürcan için “ajan” iması yaparak “Gürcan’ın kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarını savunan bir hâli var. Ben Gürcan’ın yorumlarını okuyunca acaba başka bir istihbarat kurumunun ya da ülkenin görüşlerini mi seslendiriyor diye düşünmeden edemedim.” şeklinde yazdı.

“MESAJ ALINDI”

Gürcan ise, Küçük’ün kendisini hedef aldığı yazısı üzerine kişisel Twitter hesabından “Arkamda dayım, torpilim, bir örgüt,yapı yok.Kendi halinde,köyden çıkmış İşçi Muzaffer’in oğluyum.Her şeyim açık, şeffaf. Herkes kontrol edebilir.Ama Artık Türkçe yorum paylaşmamam gerekiyor.Öyle olsun.Çünkü artık korkuyorum.Mesaj alındı Cem Bey. Saygılarımla” açıklamasında bulundu.