İdlib virajı öncesi Türkiye HTŞ'yi terör örgütü listesine aldı

Türkiye HTŞ'yi daha önce kara listeye aldığı El Nusra'nın güncel hali olarak kabul ederken, bu kararın İdlib operasyonuna nasıl yansıyacağı sorusu akıllarda yerini koruyor

İdlib virajı öncesi Türkiye HTŞ'yi terör örgütü listesine aldı

Bilindiği gibi dünya kamuoyu, Suriye ve Rusya’nın İdlib’de ortaklaşa düzenleyeceği operasyona kilitlenmiş durumda. ABD ve müttefikleri İdlib’e düzenlenecek olası operasyonun engellemesi yönünde kimi adımlar atarken, Türkiye’nin garantörlüğünde bulunan cihatçı çetelere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Heyeti Tahriri Şam’ın (HTŞ) terör örgütü listesine alındığı bildirilirken, söz konusu değişiklik dünkü Resmi Gazete’de BM Güvenlik Konseyi’nin değişik tarihlerde aldığı kararlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararları ile ilgili 50 numaralı karar sayısında ayrıntılı şekilde belirtildi.

‘DEAŞ ve El Kaide bağlantılı tüzel kişi, kuruluş ve organizasyonlar’ başlıklı maddenin ‘C’ fıkrasındaki El Nusra Cephesi’nin isminin güncellemesiyle gerçekleşen değişiklik sonrası, Türkiye HTŞ’yi daha önce kara listeye aldığı El Nusra’nın güncel hali olarak kabul ederken, bu kararın İdlib operasyonuna nasıl yansıyacağı sorusu akıllarda yerini koruyor.