'İdlib operasyonuna Rus özel kuvvetleri de katılacak'

İdlib'e yönelik beklenen askeri operasyona Suriye ordusunun yanı sıra Rus özel kuvvetlerinin de katılacağı aktarıldı.

'İdlib operasyonuna Rus özel kuvvetleri de katılacak'

Suriye’de uzun yıllardır cihatçı çetelerin kontrolünde bulunan İdlib’e yönelik kapsamlı operasyon için ordunun bir süredir yaptığı hazırlık devam ederken, Rusya’nın da operasyona özel kuvvetler aracılığıyla katılacağı öğrenildi.

Sputnik Türkçe’nin aktardığına göre, Rusya’nın Kommersant gazetesine konuşan bir Rus askeri kaynak, İdlib’deki durumun son derece zor olduğunu söylerken “Orada hava gücünü tam teşeküllü kullanmak mümkün değil, çünkü sivil nüfus arasında büyük bir kayıp riski söz konusudur, bu nedenle, öncelikle karadan hareket etmek gerekecek. Bu kara operasyonuna sadece Suriye hükümet birlikleri değil, aynı zamanda Rusya Savunma Bakanlığı’nın özel kuvvetleri de dahil olacak.” ifadelerini kullandı.

İdlib’in aralarında El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir’uş Şam ve Türkiye destekli ÖSO’nun da olduğu cihatçı örgütlerin kontrolünde olduğu biliniyor.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada İdlib’in geri alınmasının öncelikli hedefleri haline geldiğine dikkat çekmişti.