'İçerde şeriat ilan etmiş gibiler, bir tek cübbesi sarığı eksik kurmay albaylar gördüm'

Posta yazarı Nedim Şener, cezaevlerindeki 'FETÖ' tutuklusu asker ve sivillerin durumuna ilişkin köşe yazısında halen görevde olan eski 'FETÖ' tutuklusu bir yarbayın notunu paylaştı.

'İçerde şeriat ilan etmiş gibiler, bir tek cübbesi sarığı eksik kurmay albaylar gördüm'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan asker ve sivillerin cezaevlerindeki durumlarına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Posta yazarı Nedim Şener, kendisine ‘FETÖ’den tutuklanıp serbest kalmış ve halen görevde olan bir kurmay yarbay tarafından iletilen nota dayandırarak, örgütün hiyerarşik yapısını koruduğunu belirtirken, yarbayın “Hatta içeride resmen şeriat ilan etmiş gibi bir tek sarığı cüppesi eksik kurmay albaylar gördüm. Çekinmeden örgütsel faaliyetlerine devam ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Şener’in aktardığına göre isimsiz kurmay yarbay, örgütün emniyet ve adliyede hala çok etkin olduğunu, “gözü dönmüş biçimde mücadele ettiğini” belirtti.

Şener’in yazısında ilgili bölüm şöyle:

“FETÖ elebaşının en büyük korkusu tutukluların konuşması. Ona göre itirafçı olup çıkanlar örgüte yeterince zarar verdi. Tutuklu darbeciler de bir yandan örgütün dağılmasını önlemeye çalışıyor. Bunun için örgüt üyeleri atıldıkları TSK’daki hiyerarşik yapıyı cezaevinde de koruyorlar.

İçeride şeriat ilan etmiş gibiler

Bu konuda bana ulaşan önemli bir not var. FETÖ’cülerin arasında 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli bir Kurmay Yarbay’ın cezaevindeki durum ile ilgili gözlemleri kısaca şöyle;

“Kuruların yanında yaş olarak yanmaktan şikayetçi değilim. Vatan düze çıkacaksa buna rıza gösteririm. Ben yine de tarihe not düşmüş olmak istiyorum;

-Ben bu örgütün ne olduğunu, imkan ve kabiliyetlerini, yapabileceği şeylerin korkunçluğunu hiç bilmiyormuşum. Öğrendim. Tehlike, bugün bile sandığımızdan büyük.

-FETÖ poliste ve adalet mekanizmasının çeşitli kademelerinde hâlâ çok etkin.

-Eskisinden de gözü dönmüş bir biçimde hâlâ mücadele ediyorlar.

-Suyu bulandırmak ve yargılanan adamlarını kurtarmak için her yolu deniyorlar.

-Asker ve sivil FETÖ’cüler cezaevinde örgütlüler. Hiyerarşilerini koruyorlar.

-Resmen “içeride” şeriat ilan etmiş gibiler. Bir tek sarığı cüppesi eksik kurmay albaylar gördüm. Çekinmeden örgütsel faaliyetlerine devam ediyorlar.”