İbrahim Kalın'dan Abdullah Gül sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KHK eleştirisini, "Parti sözcümüzün çizdiği çerçeve de zaten bellidir." diye yanıtladı.

İbrahim Kalın'dan Abdullah Gül sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulunurken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK eleştirisiyle ilgili soruya da yanıt verdi.

Kalın açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

ERDOĞAN’IN FRANSA ZİYARETİ

Geçen hafta ilan etmiştik, yarın sayın Cumhurbaşkanımızın Fransa’ya ziyareti olacak. İkili ilişkileri ve bölgesel konuları ele almayı planlıyoruz. 16. yüzyıldan bu yana Fransa-Türkiye ilişkileri çok boyutlu, çok katmanlı bir ilişki olagelmiştir. Cumhurbaşkanımız, Macron’la görüşmesinden sonra iş çevreleri ile de görüşme yapacak. 700 bin soydaşımız yaşamaktadır. Cumhurbaşkanımız programı çerçevesinde bu topluluğun temsilcileri ile de bir araya gelecek.

HAKAN ATİLLA DAVASI

Skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye’nin iç siyasetini karıştırmaya dönük kumpas olduğu bellidir. Türkiye’nin içişlerine müdahaleye dönüktür. Bu davaya bakan hakim 2-3 yıl önce FETÖ’cü bir kurum tarafından Türkiye’ye getririliyor, ağırlanıyor. Bu kişi bu skandal davaya hakim olarak bakıyor. Türkiye’nin iç siyasetini karıştırmaya dönük kumpas olduğu ortadadır. Hakan Atilla’nın avukatları savunmalarını yapacaklar. Biz de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Utanç verici bir siyasi operasyon olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bu tür operasyonlarla Türkiye’ye zarar vermeyi düşünenler varsa, söz konusu olmadı bugüne kadar, olmayacak. Milletimiz oynanan oyunu görmektedir.

“İRAN’A DIŞ MÜDAHALEYE KARŞIYIZ”

İran’a dış müdahaleye karşıyız. Birileri İran’ı dışarıdan karıştırmaya çalışıyorsa ters tepeceği bellidir. İranlı yetkililer de duruma hakim olduğunu ifade ettiler. Sorunun kısa süre içinde aşılacağını bekliyoruz, ümit ediyoruz. İran’ın barış ve istikrarının temini bizim için önem arzetmektedir.

KERKÜK’TEKİ OLAYLAR

Irak’tan beklentimiz, Irak hükümetinin bu saldırılarla ilgili derhal bir soruşturma başlatması, ve saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirleri almasıdır.

SOÇİ’DEKİ SURİYE ZİRVESİ

Soçi’de 30 Ocak’taki kongre Astana’daki karar neticesinde yapılacak. Davet edilecek kişilerin, grupların 3 ülkenin de onayını almış meşru gruplar olmasıdır. Bu sadece biz istediğimiz için değil, kongrenin doğru sonuçlar üretebilmesi açısından da önem arzediyor. Suriye Kürtlerini PYD temsil edemez. Meşru temsilcilerin katılması esastır.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI

Kabine değişikliği söz konusu değil…

ABDULLAH GÜL’ÜN KHK ELEŞTİRİSİ

Çıkartılan KHK’da muğlaklık olmadığını kendileri (Erdoğan) de ifade ettiler. Bir takım spekülasyonlar üzerinden konu farklı noktaya taşınmak istendi. Konunun spakülatif bir mevzu olmadığı anlaşılacaktır. Bizim önümüze birçok konu var. Bunlara yoğunlaşmakta fayda var. Parti sözcümüzün çizdiği çerçeve de zaten bellidir.