İbrahim Kalın: Karma olmayan eğitim verilebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve İran'la gerçekleştirilen dış politika ve emeklilik hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, ayrıca "Karma Olmayan Eğitim Verilebilir" dedi.

İbrahim Kalın: Karma olmayan eğitim verilebilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ve İran’la gerçekleştirilen dış politika ve emeklilik hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın, ayrıca “Karma Olmayan Eğitim Verilebilir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gerçekleştirilen basın toplantısı sırasında ekonomide panik yok açıklamasını yaptı.
“Karma eğitim kaldırılıyor” iddialarına değinen Kalın, “Karma eğitim sistemi devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Bazı okullarda kız-erkek eğitimin ortadan kaldırılması yönünde bir karar var ortada.” karma olmayan eğitim kurumlarına imkan tanıyarak “demokratik bir görevi” yerine getirildiğini belirtti.

“EKONOMİ İLE İLGİLİ BİR PANİK HAVASI YOK”

Kalın, “Türk ekonomisi, uluslararası yatırımcılara güven veren bir ekonomi olmaya devam etmektedir. Bildiğiniz gibi ikinci çeyrek büyümemiz de 5,2 oranında geldi. Bu da Türk ekonomisin bütün bu zorluklara, olumsuz etkilere rağmen büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde alacağı tedbirler, temaslar da devam edecek. BM Genel Kurulu münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın bir New York Amerika ziyareti olacak. Orada da yatırımcılarla bir takım görüşmeleri olacak. Türk ekonomisiyle ilgili bir panik havasının olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Türbülans gibi görünen dönemin de kısa sürede aşılacağından biz eminiz” dedi.

EĞİTİM

“Bildiğiniz gibi hafta başında yeni eğitim yılı başlıyor. Milli Eğitim Bakanımızın sunumu oldu” diye konuşmasını sürdüren İbrahim Kalın, “Yeni dönemle ilgili alınan tedbirler takdim edildi. Güvenlik noktasında, bütün öğrencilerimizin huzur içinde yeni eğitim yılına başlaması için Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız arasında görevlendirme yapıldı. Gerekli bütün tedbirler alındı. Bu uygulamaları da hep birlikte göreceğiz. Pazartesi yeni güvenlik önlemlerini göreceğiz. Bunun yanında yine Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız arasında 60 bin temizlik, 20 bin de sivil güvenlik görevlisinin görevlendirilmesiyle ilgili çalışma başlatıldı” dedi.

“Kasım ayı içerisinde ikinci 100 günlük icraat programı açıklanacak.”

ABD’NİN FİLİSTİN’E YAPTIRIMLARI

“Bir diğer önemli konu da Filistin meselesi… Bir müddettir müzakerelerin durduğu, Filistin halkının daha fazla baskıya maruz kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığında, bu konuyu mütemadiyen dile getiriyor. Tabi son gelişmeler bağlamında, özellikle ABD’nin FKÖ’nün ofisini kapatma yoluna gitmesi Trump yönetiminin Filistin meselesinde tarafgir bir tutum içinde olduğunu bir kez daha teyit etmiş oluyor. Bu genel olarak ABD yönetiminin Filistin meselesinde nasıl baktığıyla ilgili kaygı verici bir tutum içinde olduğunu göstermektedir.

İşgal altında yaşayan Filistin halkının, şu veya bu gerekçeyle tekrar bir yalnızlığa, izolasyona, ambargolara maruz kalması asla ve asla kabul edilemez. Filistin halkının öz yurdunda adeta bir parya haline getirilmesi, bütün insanlığın vicdanını sızlatmalıdır.”

TAHRAN’DAKİ İDLİB ZİRVESİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Önemli bir konumuz da cumhurbaşkanımızın son dönemdeki yurt dışı temasları oldu. Geçen Cuma günü Tahran’daydık. Orada yapılan görüşmeleri canlı yayından hepiniz de izlediniz. Açıkçası bizim de beklemediğimiz bir biçimde müzakere kısmı canlı yayınlandı. Bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın insani duyarlılık noktasında, İdlib’e yönelik saldırının önlenmesi için nasıl gayret içinde olduğunu bütün dünya da görmüş oldu. Tahran zirvesinden sonra bile geçtiğimiz günler içerisinde dün ve bugün, bir takım saldırıların devam etmekte olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın çok açık net çağrıları oldu. Cumhurbaşkanımızın bugün yazısında da ifade ettiği gibi bu konuda sadece Türkiye’nin çaba göstermesi yeterli değildir. Dünya kamuoyunun da elini taşın altına koyması gerekiyor. İdlib’e yönelik saldırı, devam eden siyasi süreçleri dinamitleyecektir. Yüz binlerce insanın Türkiye’ye doğru göç etmesine sebep olacaktır. Zaten milyonlarca mülteciyi Türkiye’de barındırdığımız dönemde yeni bir göç dalgasının Türkiye’ye dönük gerçekleşmesi başka komplikasyonları ortaya çıkaracaktır. Buradan Avrupa’ya başka ülkelere de sıçrayacaktır. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. Zaman zaman Batılı ülkelerin ‘Esed rejimi İdlib’de kimyasal silah kullanırsa müdahalede bulunuruz’ açıklamalarının yetersiz ve tutarsız olduğunu ifade etmeliyiz. Şu ana kadar Suriye savaşında öldürülen yüz binlerce insanın yüzde 99’undan fazlası konvansiyonel silahlarla öldürüldü. ‘Kimyasal silah kullanırsa müdahale ederiz’ demek ‘konvansiyonel silahlarla saldırmaya, şu andaki katliamları yapmaya devam edebilirsiniz’ demektir. Burada bütün silahlarla öldürmelerin tamamen durdurulmasına yönelik çağrıların yapılması, Esed rejimine yönelik bir takım başka girişimlerin devreye sokulması gerekiyor. Bu hususun altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

ALMANYA ZİYARETİ

“Cumhurbaşkanımız BM’nin ardından Almanya’da devlet ziyareti gerçekleştirecek. New York’tan doğrudan Almanya’ya geçecek. Almanya ile köklü ilişkilerimiz var. Güçlü bağlarımızın olduğu bir ülke. Avrupa’nın lider ülkelerinden biri. Bu ziyareti önemsiyoruz. Pozitif olarak gideceğiz. Alman mevkidaşlarımız da kapsamlı hazırlık yapıyor. İki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımı Azerbaycan’ı ziyaret edecek.”

EMEKLİLİKTE YAŞ ÖNERİSİ

“Şu anda hükümetin gündeminde böyle bir konu yok. Bizim bugün ve yarın da gündemimizde yok. TBMM açıldığında gerekli düzenleme önümüze gelince değerlendirilir. Ancak bunun maliyeye etkisi ne olur değerlendirmek gerekir.”