Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Şam'la temas kurulabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Afrin'de gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Şam'la temas kurulabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriyeli milislerin Afrin’e girmesiyle ilgili olarak “Bir konvoy girme teşebbüsünde bulundu, topçu atışlarımızla püskürtüldü. Milis güçler, Halep’e çekildi” dedi.

İbrahim Kalın, Ankara’nın Suriye yönetimiyle doğrudan görüşme konusu için de, “İstihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir” dedi.

İbrahim Kalın, Afrin’de gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

“Dün Halep civarından gelip Afrin’in güney uçlarına oradan da şehre girmeye çalışan bir grubun 30-40 veya 50 araçlık bir konvoyun girme teşebbüsü olduğunu gördük. Ama bu topçu atışıyla hemen püskürtüldü ve Halep’e geri çekildiler. Burada (YPG ile Suriye hükümeti arasında) bir anlaşma söz konusu değil. Sahada birtakım kirli pazarlıklar olsa bile, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili planlarımızı aynı kararlılıkla uygulama devam edeceğiz. Rejim veya başka bir unsurun atacağı adımların ciddi sonuçları olacaktır.”

“BELLİ TEMASLAR KURULABİLİR”

Kalın, Suriye yönetimi ile doğrudan resmi bir temasın söz konusu olmadığını belirterek, “Fakat olağanüstü şartlar gerektirdiğinde, belli sorunları çözmek için ilgili birimlerimiz, yani kastettiğim istihbarat birimimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir. Bu, zaten istihbarat birimimizin temel görev tanımları arasındadır.” dedi.