Sivas Katliamı'na "şanlı kıyam" diyen Salih Mirzabeyoğlu öldü

Salih Mirzabeyoğlu'nun geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ameliyat edildiği Yalova Devlet Hastanesinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

Sivas Katliamı'na

Kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan Salih İzzet Erdiş’in, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle ameliyat edildiği Yalova Devlet Hastanesinde beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.Ailesinin isteği üzerine, Erdiş’in yaşam destek ünitesine bağlı olarak mevcut durumunun korunduğu öğrenildi.

İBDA/C davasından hükümlüyken talebi üzerine yeniden yargılanmasına karar verilerek tahliye edilen, kamuoyunda “Salih Mirzabeyoğlu” olarak tanınan Salih İzzet Erdiş,  yargılanma sürecinin ardından tartışmalı bir biçimde beraat etmişti.

Ahmet Taner Kışlalı suikastını üstlenen İBDA-C’nin (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi) lideri olan Mirzabeyoğlu, Sivas Katliamı için de “şanlı Sivas kıyamı” sözlerini kullanmıştı.

Ölümü ile AKP medyasında “övgüler” dizilen Mirzabeyoğlu’nun liderliğini yaptığı İBDA/C’nin yayın organı Taraf’ta, aydınlarımızın katledildiği Sivas Katliamı’na ilişkin 1 Ağustos 1993’te şu yorumlar yapılmış, açık bir cihat çağrısında bulunulmuştu. Yazının ilgili bölümünü Manifesto okurları ile paylaşıyoruz;

“Kendinen zuhur” şeklinde ortaya çıkan şanlı Sivas kıyamından alınacak ne çok ders var herkes için! Biz sadece çok azının altını çizebildik! Sivas’taki “Cuma’da ani zuhur”dan, son olarak altını çizmek istediğimiz husus şu: Halk, hakkına sahip çıkıyor ve 70 yıldır kendisine hayatı zindan eden işgalci laiklere karşı “kısas”ın hayat veren soluğuna sığınıyor! Artık TC’de hayat, yalnız Müslümanlar için zor olmayacak, işgalci laikler için de zor olacak! Sivas, sadece küçük bir haber! Herkes safını doğru seçmekle mükellef! Bizden söylemesi!”

Gerisi: “Mevlam görelim neyler / Neylerse güzel eyler!”