İBB'den büyük rant girişimi: Deprem konutları yıkılıyor

İstanbul Başakşehir'de bulunan Deprem konutlarının rantsal dönüşüm ile yıkılması planlanıyor.

İBB'den büyük rant girişimi: Deprem konutları yıkılıyor

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bulunan Deprem (Bayındırlık) konutları, bugünlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘kentsel dönüşüm’ adı altında yıkılmak isteniyor.

2013 yılında Başakşehir eski belediye başkanı Mevlüt Uysal tarafından rezerv alanı ilan edilen konutlar 1999 depremi sonrası deprem yönetmeliğine uygun olarak planlanmış ve hem yapı hem de rezerv alanı açısından 9 şiddette depreme dayanıklı konutlar olarak inşa edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘nin hukuki olmayarak rezerv yapı alanı yani ‘kentsel dönüşüm’ alanı olarak ilan ettiği  mahallede, 52 bina, 810 daire bulunuyor. Daha önce KİPTAŞ ile Nas İnşaat, Makro İnşaat ve 24 Gayrimenkul’ün de rantsal dönüşüm için talip olduğu Deprem(Bayındırlık) konutlarında vatandaşlar evlerini yıktırmak istemiyor.

“İBB büyük bir rant girişiminde”

Gazete Manifesto‘ya konuşan mahalle sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik nin Deprem konutlarında büyük bir rant girişimi içerisinde olduğunu, daire sahibi vatandaşların ellerinden dairelerinin alınarak mağdur edilmek istendiğini ifade ederek  mahallelerini yıktırmayacaklarını belirtti.

Vatandaşlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na  itiraz davası

Deprem (Bayındırlık) konutlarının sakinleri bugünlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Mahallenin site yönetiminde dilekçe yazarak imza toplayan vatandaşlar,  evleri yıkarak büyük ranta hazırlanan İBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı hukuki olmayan bu yaptırımından dolayı itiraz davası açacak.

Deprem Konutlarını yıktırmak istemeyen vatandaşların itiraz dilekçesi: