İBB'den Boğaz kıyısında adrese teslim arsa satışı!

Yaklaşık 6 metre genişliğinde 76 metre uzunluğundaki arsanın satışı için İBB Meclisi'nden karar çıkartıldı.

İBB'den Boğaz kıyısında adrese teslim arsa satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme’de boğaz kıyısında bulunan arsasını satış listesine koydu. Yaklaşık 6 metre genişliğinde 76 metre uzunluğundaki arsanın satışı için İBB Meclisi’nden karar çıkartıldı.

Habertürk‘ten Mehmet Demirkaya‘nın haberine göre İBB Meclisi Temmuz ayının son toplantısında, İBB Emlak Müdürlüğü tarafından Meclis’in onayına sunulan “Taşınmazların Satışı” ile ilgili teklifi görüştü. Teklifte Beşiktaş Kuruçeşme’de bulunan ve denizin kıyısında yer alan toplam büyüklüğü 415 metrekare olan parsel de gündeme alındı. Kıyıya paralel uzanan yaklaşık 76 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindeki parselin imar durumu, turizm konaklama tesisleri alanında bulunuyordu.

Arsanın hemen arkasında yer alan 15 bin metrekare büyüklüğündeki 25 numaralı parselde de 99 odalı yapılması planlanan bir otelin inşaatı devam ediyor. Otelin kıyıyla bağlantısının, yaklaşık yarısını söz konusu parseli bir set gibi kesiyor. İBB Meclisi’nin oy çokluğu ile satılmasına karar verdiği arsa, özellikle otel için stratejik öneme sahip. İBB’nin bundan dolayı arsayı yüksek bir bedelle satması bekleniyor.

Devam eden otel inşaatına dair Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı Mandarin Oriental Otel için 550 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını söylemişti.