İBB Başkanı utanmıyor: Yerimde AKP'li olmayan başkan da olsaydı...

AKP'li İBB Başkanı, açıkça ayrımcılık içeren sözlerini kendisi yerine AKP'li olmayan bir başkan da olsa aynı şeyi söyleyebileceğini öne sürerek savundu.

İBB Başkanı utanmıyor: Yerimde AKP'li olmayan başkan da olsaydı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ‘Metroda birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak’ sözlerinin farklı yerlere çekildiğini öne sürerek, “İnanıyorum ki şu anda bizim söylediğimizi şayet AK Partili olmayan bir büyükşehir belediye başkanı olsaydı bu ifadeyi (en fazla oy veren) demese bile iki ilçenin metro yapımı konusunda öncelikli olacağını söylerdi” yanıtını verdi.

Beyoğlu’nda İSTAÇ’a bağlı Çevre Kontrol Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Uysal’a, tepki çeken sözleriyle ilgili “Bu sözlerinizin arkasında mısınız?” sorusu yöneltildi.

Uysal da “Büyükşehir olarak mevcut metromuzu, inşaat halindeki metromuzu harita üzerine serdiğinizde aslında söylemek istediğimizin ne kadar doğru ve haklı olduğunu görürsünüz. Yani şu anda İstanbul’da metro yapacaksak önceliğimiz metro ulaşımının sıkıntı yaşayan bölgeler olmalı. Konuştuğumuz iki ilçe var. Bunlardan biri Arnavutköy bir tanesi de Sultanbeyli… Şimdi oralar AK Parti’ye en fazla oy vermiş alanlar. İnanıyorum ki şu anda bizim söylediğimizi şayet AK Partili olmayan bir büyükşehir belediye başkanı olsaydı bu ifadeyi (en fazla oy veren) demese bile iki ilçenin metro yapımı konusunda öncelikli olacağını söylerdi” yanıtını verdi.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/19/komunistlerden-ibbye-rantiyeciligi-siz-iyi-bilirsiniz/