İBB Başkanı konuştukça battı...

"Metroda önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak" diyerek tepki çeken İBB Başkanı, sözlerine açıklık getirmeye çalıştı,

İBB Başkanı konuştukça battı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’un, dün akşam yapılan AKP Arnavutköy olağan kongresinde, “Bizim şu anda birinci önceliğimiz metro. Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak inşallah.” şeklinde yaptığı konuşma büyük tepki çekmişti.

Uysal, bu sözlerine, katıldığı AKP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nın 6. Olağan Kongresi’nde konuşurken açıklık getirmeye çalıştı. Sözlerini düzeltme gereği duymayan Uysal, gelen tepkilere karşı “Herhalde Sultanbeyli, Arnavutköy’e metro yapılması istenmiyor. ” diyerek konuyu saptırdı. Uysal şu ifadeleri kullandı:

“Bizim birinci önceliğimiz ulaşımda metro. Yapılan yerler ve inşaatı devam eden yerler var. Hepsi 430 kilometre ve devamında da 600 kilometre daha açılacak. Sultanbeyli ve Arnavutköy bizim en fazla oy veren ilçelerimiz ama şu ana kadar metro gelmemiş. İnşallah dedim en fazla oy veren ilçelerimiz öncelikli olacak. Şimdi bugün haberde ana muhalefet partisi diyor ki ‘Büyükşehir Belediye Başkanı bize oy vermeyenlere hizmet yok. Bizim bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Herkese fedakarlık yaptık yapmaya da devam ettik. Ancak buraların ihtiyacı varsa, bunlara da geçmişten olan borcumuzu da bir an önce ödeyeceğiz. Bize oy vermeyenlere de bugüne kadar hizmet götürdük. Onları da bize oy verir hale getirdik. Herhalde Sultanbeyli, Arnavutköy’e metro yapılması istenmiyor. Kadıköy’e, Bakırköy’e, Beylikdüzü’ne yaptığımız gibi Sultanbeyli ve Arnavutköy’e de metro yapacağız. 2023 yılında metro hedefimiz de bin kilometredir.”

Mevlüt Uysal, “Bugüne kadar ayrımcı olmadığımız gibi bundan sonra da olmayacağız. Ama mağdur edilmiş, ihmal edilmiş yerler varsa oraya kadar da gideceğiz” dedi.