İbadi IKBY'deki havalimanları için açılış tarihini verdi

Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının 21 Mart'taki Newroz öncesinde kaldırılacağını söylediği" belirtildi.

İbadi IKBY'deki havalimanları için açılış tarihini verdi

Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının 21 Mart’taki Newroz öncesinde kaldırılacağını söylediği” belirtildi.

IKBY’deki Demokrasi ve Adalet İçin Koalisyon Başkanı Berhem Salih’in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Salih, İbadi ile telefonda görüştü.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların ele alındığı görüşmede İbadi, “29 Eylül 2017’den bu yana Erbil ve Süleymaniye’deki havalimanlarına uygulanan yurt dışı uçuş yasağının 21 Mart’taki Newroz Bayramı öncesinde kaldırılacağını” söyledi.

İbadi ayrıca “IKBY’deki Eğitim ve Sağlık bakanlıkları bünyesinde görev yapan memurların maaşlarının da en kısa zamanda gönderileceğini” ifade etti.

Irak Başbakanı İbadi, geçen salı günü başkent Bağdat’ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, “IKBY’deki bazı memur maaşlarını Newroz Bayramı’ndan önce göndereceklerini ve havalimanlarının da en kısa zamanda açılacağını” duyurmuştu.