"Hz. Nuh oğlunu cepten aradı" diyen 'akademisyen': Ciddi destekler alıyorum

Nuh tufanı ile ilgili dile getirdiği 'cep telefon'lu iddialarıyla gündem olan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Yavuz Örnek kendini savundu.

Nuh tufanı açıklamalarıyla gündem olan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cihan Yavuz Örnek, “Bıraksalardı kendimi ispat edebilirdim” dedi.

Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü söylemesiyle gündeme gelen Örnek, “Programda beni sinirlendirdiler. Tuzağa mı düştüm anlamadım. Bu olayı uygun bir lisan ile söylemem lazımdı. Pat diye cep telefonu dedim millet havaya kalktı. Beni bıraksalardı kendimi ispat edebilirdim” diyen Örnek “Ortaylı’yı ikna ederim” dedi.

Hürriyet’ten Salim Uzun‘un haberine göre, televizyon programına çıktığı için pişman olduğunu kaydeden Örnek, “Ben bilim insanıyım. Desem ki; ‘Tahtadan bir gemiye hayvanları bindirmişler’ yüzüme tükürürler. Ben doğruları söyledim ama o programa çıktığıma pişman oldum. Ciddi destekler alıyorum. Hatta kitabımın yabancı dile çevrilmesi de isteniyor” diye konuştu.