Hürriyet'e Işıkçılar tarikatından köşe yazarı

Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın bundan sonra Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapacağı öğrenildi.

Hürriyet'e Işıkçılar tarikatından köşe yazarı

Demirören Holding’de tüm medya grubunun başındaki isim olarak bilinen, Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ın bundan sonra Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapacağı öğrenildi.

Halen Milliyet gazetesinde yazan Soysal, uzun yıllar AKP destekli Işıkçılar tarikatına ait İhlas Holding bünyesindeki yayın organlarında çeşitli görevler almıştı.

Soysal’ın Demirören medya grubunun başına getirilmesi sonrası grupta işe girenlerin çoğunun İhlas Medya’ya ait Türkiye gazetesi ve TGRT’den gelme olduğu öne sürülmüştü.

1992 yılından itibaren TGRT TV’de mesleğe devam eden Mehmet Soysal, 1999 ile 2010 yılları arasında TGRT ve TGRT Haber’de 12 yıl süreyle Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. 2014-2016 yılları arasında iki yıl boyunca Vatan gazetesinde çalışan Soysal, 12 Mart 2016 tarihinden itibaren Milliyet’te köşe yazıları yazmaya başladı. Soysal 22 Nisan 2016 tarihinde Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildi.

Soysal son olarak ‘Almanya modeli gibi televizyonları izlemenin bir ücreti olmalı’ önerisinde bulunmasıyla gündeme gelmişti: