Hürriyet muhabirine 'FETÖ' davası

Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın hakkında "FETÖ’ye yardım" suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Hürriyet muhabirine 'FETÖ' davası

Hürriyet gazetesi muhabiri Arda Akın hakkında “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Arda Akın’ın, ‘FETÖ’ adına sosyal medya üzerinden algı yapan hesapların attığı tweetlere benzer tweetler atarak algıya hizmet ettiği iddia edildi.

Akın’ın darbe girişiminden önce tweetler ile 17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin attığı bazı tweetler söz konusu algı faaliyetine delil olarak gösterildi.

İddianamede Arda Akın’ın attığı tweetler de yer aldı. Suç konusu edilen tweetlerin bazıları şöyle; 18 Haziran 2016’da “Ülkeye rest çekmek… Çok sıkıntılı bir sürece koşarak gidiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin…”, 20 Haziran 2016’da “Temmuz’da uyuyamayacaksın sıcaktan. Şimdi bol bol uyu:) Son 200 yılın en sıcak Temmuz’u olacakmış”, 25 Mayıs 2016’da, “Dar gelirli vatandaş düğünde takacak gram altının hesabını yaparken Zarrab altınları paletlerle taşıyor!!”

Sözcü’de yer alan habere göre; Akın’ın ifadesinde söz konusu paylaşımların kendisine ait olduğu ancak bu paylaşımlarda örgüte yardım ve örgüt adına algı oluşturmak amacının olmadığını örgüt ile uzaktan yakından alakasının olmadığını darbeye karşı paylaşımlarının da olduğunu, sıcaklıkla ilgili tweetinin, hava durumu ile ilgili bir haberden esinlenerek paylaştığını söyledi.

İddianamede yapılan değerlendirmede; “Şüphelinin örgüt mensuplarının algı faaliyetlerinde kullandığı söylemleri benzer içerikle topluma zaman zaman sosyal medyada duyurduğu anlaşılmıştır. Bu tespitlerle şüphelinin örgüt içinde hiyerarşik yapıya dahil olduğuna dair yeterli delil olmamakla birlikte örgüt adına algı faaliyetlerine katılarak örgüte yardım ettiği kanaatine varmıştır” denildi. Akın hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.