Hulusi Akar'dan tek tip askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2-3 ay içerisinde tek tip askerliğin geleceğini açıkladı.

Hulusi Akar'dan tek tip askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askerlik sistemine ilişkin soruları yanıtlarken bu konuyla ilgili 2-3 aydan bu yana çalışma yapıldığını, bunun henüz sonuçlanmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bedelli askerlik dövizli askerlik klasik askerlik ne olacak bunun sonu diyorsunuz, 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor henüz sonuçlanmadı tartışmalı pek çok bakanlığı ilgilendiriyor. 2-3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor” dedi.

Akar sözlerinin devamında “Bu konu da daimi olacak. İkide bir bedelli mi olacak, çıktı mı çıkacak mı, geldi mi geliyor mu, üç ay mı beş ay mı, 10 bin mi 5 bin mi noktasına gelmeden öngörülebilir olacak. Herkes bilecek ki bu budur. Burada en güzeli, en rahatı ’20 yaşına gelen her erkek vatandaş askerlik görevini yapar’ deyip kapatmak ama işte olmuyor. Bir takım ekonomik, siyasi, toplumsal, bireysel, günün getirdiği mecburiyetlerden dolayı böyle bir çözüme gidiliyor. Bu çözümü hiç olmazsa kendi içinde tutarlı, sürdürülebilir, öngörülebilir hale getirebilmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.