Hulusi Akar'dan 'FETÖ' açıklaması: Devamlı bir şeyler çıkabilir mi çıkabilir

Milli Savunma Bakanı Akar, "TSK, FETÖ’den tamamen temizlendi diyebilir miyiz?" sorusuna, ‘Yok tabii, bunun için mücadeleye devam edeceğiz. Devamlı bir şeyler çıkabilir mi çıkabilir." diye yanıt verdi.

Hulusi Akar'dan 'FETÖ' açıklaması: Devamlı bir şeyler çıkabilir mi çıkabilir

Türkiye tarihinde Genelkurmay Başkanlığından bakanlık için ayrılan ilk isim olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “TSK, FETÖ’den tamamen temizlendi diyebilir miyiz” sorusuna ““Yok, söyleyebilir miyiz ‘temizlendi’ diye?Devamlı bir şeyler çıkabilir mi çıkabilir.” diye yanıt verdi.

Milliyet‘e konuşan Akar, konuyla ilgili “Yok, söyleyebilir miyiz temizlendi diye. Yok tabii, bunun için mücadeleye devam edeceğiz. Şüphe aklın yarısı. Devamlı bir şeyler çıkabilir mi çıkabilir. Bu endişeyle, bu bakışla mücadele sürüyor sürecek. İnşallah biz bunun sonunu getireceğiz. Bunun lamı cimi yok. Bunda hiçbir endişe ve şüphemiz yoktur” diye konuştu.

Bakan Akar, 15 Temmuz sonrasında TSK’nın faaliyetlerinin katlanarak arttığını belirterek, şöyle devam etti:

“TSK’nin vatanının milletini seven tüm personeli dün de bugün de FETÖ ile ciddi bir mücadele içinde. Bu mücadele yoğun bir şekilde devam etti, devam ediyor. Ve bu insanlar, FETÖ’cü hainler temizlendikçe de güçlendiğimizi hissediyorum. Kara Kuvvetleri’nde de Hava Kuvvetleri’nde de Deniz Kuvvetleri’nde de 15 Temmuz’dan sonra sayısal, -Kara Kuvvetleri’nde biraz zor sayısal olarak, deniz ve havada çok somut- olarak faaliyetlerimiz 15 temmuz öncesinden çok daha fazlalaştı.”

“BEŞ PİLOTUN YAPTIĞINI BİR PİLOT YAPIYOR”

“Üç kat, beş kat daha fazla faaliyet yapıyoruz, denizlerde havada. Beş pilotun yaptığını bir pilot yapıyor, hiçbir itirazı yüksünmesi yok. Aşkla şevkle görevini yapıyor. Gece, gündüz çalışıyoruz, çalışacağız. Bunu bu şekilde anlamak lazım. Dolayısıyla geçmişte veya günümüzle bu konularla alakalı ekstrem bir şeyler olabilir, uçuk hareketler olabilir. Ama sonuçta TSK bir bütün halinde dün de bugün de FETÖ’ye karşı.”

Akar, “Beş kişinin yaptığını bir kişi yapabiliyor. Nasıl telafi edilecek bu durum” sorusunu ise, “Yapabiliyor. Telafisi için çalışmaları da yapıyoruz” diye yanıtladı.