Hükümet'ten ABD'ye tepki

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Pentagon tarafından YPG'ye ayrılan bütçeyi de yorumladı.

Hükümet'ten ABD'ye tepki

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Pentagon tarafından YPG’ye ayrılan bütçeyi de yorumladı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, Pentagon’un 2019 bütçesinde, Demokratik Suriye Güçleri’ne eğit-donat için 300, sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar bütçe ayıracağını açıklamasına ilişkin, ”ABD’nin bu tutumunu devam ettirmesi, bizim açımızdan zaten tanıdığımız, bildiğimiz ama iki ülke arasındaki ilişkileri neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım.” dedi

Çavuşoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

”ABD’nin Türkiye ile hareket etmesi, terör örgütü olarak gördüğümüz PKK/PYD/YPG’ye karşı Türkiye’nin yanında yer alması gerekir. Amerika’nın bu tutumu devam ediyor. Amerika’nın kendi içinde, bu noktada farklı beyanatların ortaya çıktığını görüyoruz. Yıllardan beri yaptıklarının doğru olmadığını söylüyoruz ama bu noktada bir değişiklik yok. Son günlerde bir diplomasi trafiğinin arttığına şahit oluyoruz. McMaster geldi, Tillerson Cuma günü burada olacak. Türkiye açısından durum çok net. ABD, PYD ve PKK ile orada devam ediyor biz de bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz diyoruz. Bu noktadaki tavrımız net. ABD’nin bu tutumunu devam ettirmesi bizim açımızdan zaten tanıdığımız, bildiğimiz ama iki ülke arasındaki ilişkileri neredeyse koparacak seviyeye getirecek bir yaklaşım.”