Hizbullah: Hükümet kurulamamasının sebebi Suudi Arabistan

Hizbullah merkez komisyonu başkanı, Suudi Arabistan'ın Lübnan'da hükumetin kurulmasının gecikmesinin sorumlusu olduğunu belirtti.

Hizbullah: Hükümet kurulamamasının sebebi Suudi Arabistan

Hizbullah merkez komisyonu başkanı, Suudi Arabistan’ın Lübnan’da hükumetin kurulmasının gecikmesinin sorumlusu olduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullahı Merkez Komisyonu Başkanı Şeyh Ali Damuş açıklamalarda bulundu.

Damuş, “Direniş seçeneğine bağlı kalmak ve bu seçeneği desteklemek İsrail’in tehditlerini uygulamasını ve müdahalede bulunmasını engellemektedir. Bugün Siyonist düşmanı Lübnan’a karşı savaş başlatmaktan alıkoyan direnişin güçlendiğini bilmeleridir. Siyonist Rejim’in Suriye ve direniş eksenine karşı teröristleri savaştırarak güçlerini kırma planları başarısızlıkla sonuçlanmıştır çünkü herkes Suriye ve direniş ekseninin terörizme karşı başarıya ulaşacağından emin olmuştur.” dedi.

Damuş ayrıca “Şuan Lübnan’da hükumetin kurulmasının gecikmesinin nedeni Suudi Arabistan’ın bazı siyasi tarafları desteklemesidir ve Lübnan’ın hayrını istemeyen bu taraflar ve bölgedeki destekçileri hükumetin kurulmasına engel olmaktadırlar”  ifadelerini kullandı.