Hisarcıklıoğlu: Kadınlarımız petrol ve doğal gazdan daha kıymetli hazine

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınlara verdiği değeri (!) anlatmaya çalışırken, "Petrol ve doğalgazdan daha değerli hazinemiz" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu: Kadınlarımız petrol ve doğal gazdan daha kıymetli hazine

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadınların petrol ve doğal gazdan daha kıymetli hazineleri olduğunu belirterek, “Nüfusumuzun yarısı, yani 40 milyonu kadın olmasına rağmen iş gücü dışında kalan kadın sayısı yaklaşık 20 milyon. Toprağın altında değil, toprağın üstünde muazzam bir hazine yatıyor.” dedi.

TOBB tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Van’da düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” etkinliğinde 81 ilden kadın girişimciler bir araya geldi. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfınca (TEPAV) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin dün açıklandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, Van’ın cinsiyet eşitliği noktasında en hızlı iyileşme gösteren illerin başında geldiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, daha iyi bir dünyada yaşamaları için emek veren Nene Hatun’a, Halide Edip Adıvar’a, Halime Çavuş’a, Şerife Bacı’ya, Nezahat Onbaşı’ya, Sabiha Gökçen’e ve tüm kadınlara selam gönderdiğini ve onlarla iftihar ettiklerini anlattı. TOBB Başkanlığı boyunca kadınların ve gençlerin toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi için çaba harcadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, hayatı boyunca, “kadın evde otursun, erkek çalışsın anlayışına” karşı çıktığını, bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, “Erkek egemenliğine hapsolmuş kadın rolüne itiraz ettim, ‘Kadın üretim alanında olmak zorunda’ dedim. Bugün her ülkenin kalkınması insan sermayesine dayanıyor. Türkiye’nin zenginleşme yolculuğunda kadınlarımıza ihtiyacımız var. Petrol ve doğal gazdan kıymetli hazinemiz kadınlar.” diye konuştu.