Hindistan'da faşistler Lenin heykellerini yıktı, komünistlere saldırdı: 514 yaralı

Hindistan Komünist Partisi (Marksist) Tripura'daki olayların ardından ülke genelinde geniş katılımlı protesto gösterileri düzenliyor.

Hindistan'da faşistler Lenin heykellerini yıktı, komünistlere saldırdı: 514 yaralı

Hindistan’ın Tripura eyaletinde gerçekleşen seçim sonrası iktidar partisi üyeleri ve faşistler komünistlere saldırdı.

25 yıldır Hindistan Komünist Partisi (Marksist) tarafından yönetilen Hindistan’ın kuzey doğusunda yer alan Tripura eyaletinde seçimler yapıldı. Seçimi iktidar partisi Hindistan Halk Partisi (BJP) kazandı.

Sonuçların ardından BJP üyeleri ve BJP’nin ideolojik temelini oluşturan Hindu milliyetçisi paramiliter örgüt RSS (Ulusal Gönüllü Örgütü) üyeleri, Tripura eyaletinde bulunan komünist parti bürolarına, parti binalarına ve evlerine saldırdı. HKP (M)’den yapılan açıklamaya göre saldırılarda 514 kişi yaralandı.

Bununla da yetinmeyen BJP ve RSS üyeleri faşist saldırılarını sürdürerek eyalette bulunan iki Lenin heykelini yıktı. Ardından eyalette taraflar arasında çatışmalar yaşandı.

lenin bjp statue ile ilgili görsel sonucu

HKP (M)’den Modi’ye tepki ve uyarı

Hindistan Komünist Partisi (Marksist) Siyasi Büro tarafından yapılan açıklamada, komünistlere ve solculara yönelik faşist saldırılarda  514 kişinin yaralandığı, 1539 evin saldırıya uğradığı, 196 evin ateşe verildiği, 134 parti ofisinin saldırıya uğradığı ve 208 parti üyesinin gözaltına alındığı ve saldırıların sürdüğü belirtildi.

Başbakan Modi’ye tepki gösterilen açıklamada, BJP fedailerinin terörüne ve komünistlere yönelik saldırılarına müdahale edilmediği takdirde durumun daha da kötüleşeceği vurgulandı.

HKP (M) Tripura’daki olayların ardından ülke genelinde geniş katılımlı protesto gösterileri düzenliyor.