Hıncal Uluç'tan '3. havalimanı' yalanıyla ilgili tuhaf açıklama

Sabah yazarı Hıncal Uluç, adıyla açılmış ve üçüncü havalimanı işçilerine iftira atan hesabın kendisine ait olmadığını açıkladı.

Hıncal Uluç'tan '3. havalimanı' yalanıyla ilgili tuhaf açıklama

3. Havalimanı şantiyesinde insanlık dışı çalışma koşullarına karşı ayağa kalkan işçilere karşı sosyal medyada AKP’lilerin başlattığı saldırıda Sabah yazarı Hıncal Uluç’un adıyla açılmış bir Twitter hesabı da kullanılmıştı. Sözkonusu hesaptan yayılan büyük yalanda, eylemlere katılan işçilerin para aldığı ve eylemdekilerin çoğunun da işçi olmadığı yazılmıştı.

Sabah yazarı Hıncal Uluç, AKP’lilerin yoğun olarak paylaştığı ancak büyük tepki çeken paylaşım üzerine köşesinden açıklama yaptı. Sosyal medyada hiç bir hesabının olmadığını belirten Uluç, sözkonusu hesaptan dostlarının haber ermesi üzerine bilgisinin olduğunu belirtti. Ancak Uluç, havalimanı işçileri için iğrenç iftiraya da imza atan hesabın “masum” olduğunu söyledi. Uluç, ortadaki provokatif paylaşım yetmiyor gibi, “Hadi bu masum.. Ama adamın ne yapacağı belli olmaz..” dedi.

Uluç’un yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Adam utanmadan resmimi de kullanıyor..
Utanmaz sahtekârın biri, benim adıma Twitter hesabı açmış sosyal medyada.. Okurlarım bilir.. Benim sosyal medya ile hiç ama hiç alakam yoktur.
Bunu sık sık yazarım da.. Buna rağmen son günlerde gene biri türedi..

Resimde gördüğünüz gibi tweet yağdırıyormuş, dostlar haber verdi.. Hadi bu masum.. Ama adamın ne yapacağı belli olmaz..
Sakın, ama sakın inanmayın.”