Hilal Kaplan'dan 'duygulu' hilafet hikayesi: Yaprak gibi titreyerek ağladı, 'Erdoğan halifemizdir' dedi

AKP'li yazar Hilal Kaplan, Zambiya'daki bir kadının sözleri üzerinden hilafet özlemini ortaya koydu.

Hilal Kaplan'dan 'duygulu' hilafet hikayesi: Yaprak gibi titreyerek ağladı, 'Erdoğan halifemizdir' dedi

AKP’nin yayın organlarından Sabah‘ın yazarı Hilal Kaplan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte gittiği Zambiya’da, “gözlerin değin peçeli” olduğunu belirttiği bir kadının Erdoğan’dan ‘halife’ diye söz ettiği ifadelerini köşesine taşıdı.

Kaplan, Zambiya’daki bir otelde tanıştığı Cemile isimli kadının Erdoğan’la ilgili “Erdoğan O’dur. Ümmetin beklediğidir. Kahramanımızdır, Halifemizdir.” dediğini aktarırken, kadının Erdoğan’la tanıştıktan sonra kendisine sarılıp titreyerek ağladığını belirtti. AKP’li Kaplan, kadının sözleri üzerine Erdoğan’ın ‘Evet, Dünya 5’ten büyüktür…’ sözünü tekrar etmeden de edemedi.

Kaplan’ın “Güney Afrika bizi bekliyor” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“Zambiya’daki otelde Cumhurbaşkanımızın gelişini beklerken tanıştığım, Hindistan’daki ataları 100 yıl önce Zambiya’ya göçmüş olan, gözlerine değin peçeli Cemile Hanım’ın Erdoğan’ı tarifini dinleyin: “Erdoğan O’dur. Ümmetin beklediğidir. Kahramanımızdır, Halifemizdir. Biz her seçim öncesi ailecek ona dua ederiz. Allah onu korusun.” Cemile, Başkan Erdoğan’la tanışması sonrası bana sarılarak yaprak gibi titreyerek ağladı.
Evet, Dünya 5’ten büyüktür…”

Kaplan köşesinde yazısında söz ettiği Cemile isimli kadın, ailesi ve Erdoğan’la fotoğrafını da paylaştı: