Hilal Kaplan AKP'nin Suriye'deki iflasını yazdı: Ne hazin bir son...

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan Şam'ın meşruiyetinin bölge ülkelerinde tanınmaya başlaması için "Ne hazin bir son" yorumu yaparken, buradan da Erdoğan lehine bir sonuç çıkarmayı başardı.

Hilal Kaplan AKP'nin Suriye'deki iflasını yazdı: Ne hazin bir son...

Suriye’ye yönelik emperyalist müdahale sonrası Şam yönetimiyle diplomatik ilişkilerini kesen Arap ülkelerinin yıllar sonra yeniden büyükelçilik binalarını açmaya başlaması AKP’nin bölgedeki yıkım politikasının yenilgiye uğradığını bir kez daha gösterdi. Son dönemde bu yönde sıklaşan gelişmeleri köşesine taşıyan AKP’li Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan ise, durum için “Ne hazin bir son” yorumu yaparken, buradan da Erdoğan lehine bir sonuç çıkarmayı başardı.

“Esed meşrulaşacak” başlıklı yazısında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şam’daki Büyükelçiliği’ni tekrar açması, Şam’dan Tunus’a direkt uçuş gerçekleştirilmesi, Sudan devlet başkanı El Beşir’in geçtiğimiz hafta Suriye’ye yaptığı resmî devlet gezisi yapması ve Esad’la samimi fotoğraflarla vermesi gibi gelişmeleri hatırlatan Kaplan, “En önemlisi, sekiz yıllık aradan sonra, gelecek sene gerçekleştirilecek Arap Birliği toplantısında Suriye’nin de yer alması bekleniyor. Yani gelecek sene, Arap Birliği’nin toplanacağı Tunus’ta, Esed Mısır’ın darbe lideri Sisi ve Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile aynı podyumda omuz omuza duracak. Arap Baharı hikâyesinin başladığı yerde, Esed’i bağırlarına basacak, ölümüne sebep oldukları yüz binlerin naaşlarına muzaffer bir edâyla yukarıdan bakacaklar. Ne hazin bir son…” diye yazdı.

“ERDOĞAN’IN ARAP SOKAĞINDA YANKILANAN SESİ…”

8 yıl sonra gelen bu kararların arkasında ise ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Suriye’de dolacak boşluğun Türkiye’nin yararına olmasından korkulması olduğunu öne süren Kaplan, “Türkiye’nin güçlenmesi, örnek bir demokrasi olması Ortadoğu diktatörlerinin korkulu rüyası. Erdoğan’ın Arap sokağında yankılanan sesinin ve durdurulamayan Türk ordusunun başarılarının önüne geçebilmek için tüm bu olanlar.” iddiasında bulundu.

AKP’li yazar, sözlerini “Bu sürecin bize yansıması ise, Arap halkları nezdinde müspet emsal oluşumuzun ve Erdoğan’ın liderliğinin daha da pekişmesi olacaktır. Sahadaki esas mevzu ise, ABD boşluğunu nasıl dolduracağımızdır. Daha önce yazdığımız gibi Rusya ile ilişkilerimiz için dönüm noktası, bu süreçte alacakları tavırdır.” ifadeleriyle sonlandırdı.