Hilal Cebeci'den 'Çav Bella' açıklaması: Nolmuş yani direniş şarkısını club müziği yaptıysam

Popçu Hilal Cebeci'nin , İtalyan partizanların direniş marşı olan “Bella Ciao” adlı halk şarkısına yaptığı klip tepkilere neden olmuştu.

Hilal Cebeci'den 'Çav Bella' açıklaması: Nolmuş yani direniş şarkısını club müziği yaptıysam

Popçu Hilal Cebeci’nin, İtalyan partizanların direniş marşı olan “Bella Ciao” adlı halk şarkısına yaptığı klip tepkilere neden olmuştu.

Cebeci, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından kendini savundu. Cebeci açıklamasında “Bu kadar linç girişimi neden, ülkeyimi soydum, birilerinin hakkını mı gasp ettim, bir direniş şarkısını club müziği yaptım.” ifadelerinde bulundu.

II. Dünya Savaşı sırasında Mussolini karşıtı İtalyan partizanların söylediği, anti-faşizmin ve komünistlerin simgesi olan “Bella Ciao” adlı halk şarkısını ‘club müziğe’ uyarlayan Hilal Cebeci’nin klibinde de darbuka eşliğinde dansöz yer alması ve kadın dansçıların hareketleri tepkiyi daha da artırdı.

İşçi sınıfının simgesi olan ‘Çav Bella’ya ve faşizme karşı direnenlere yönelik hakaret olarak görülen klibe gelen sert tepkiler sonrası Hilal Cebeci de Twitter’dan açıklama yaptı.

Cebeci, paylaşımında “Hergün abuk subuk, sanat değeri olmayan diziler yayınlanıyor. Kimse sesini çıkarmıyor, bir şarkıcı olarak ters köşe klipler çekmek en doğal hakkım.” diyerek yaptığı işin ‘abuk subukluğunu’ itiraf etti. Cebeci sözlerine “Bu kadar linç girişimi neden, ülkeyimi soydum, birilerinin hakkını mı gasp ettim, bir direniş şarkısını club müziği yaptım.” ifadeleriyle devam etti.

‘Ben de devrimciyim, gayet güzel bir proje yaptım’

Cebeci, başka bir paylaşımında ise “Bu şarkıyı çok seviyordum, o yüzden yaptım, çok da iyi yaptım, istemeyen dinlemez, şarkıcılar şarkıları istediği gibi yorumlar, kimse karışamaz ben direnişci bir insanım devrimciyim, bir devrimci olarak gayet güzel bir proje yaptım. İnsanları kalıplara sokamazsınız” ifadelerinde bulundu.

Hilal Cebeci’nin konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

https://twitter.com/hilalcebeciii/status/1050496217245978626