'Hero' yazılı tişörtü giydiği için dava açılan öğrenciye beraat

"Hero" yazılı tişört giydiği gerekçesiyle hakkında dava açılan üniversite öğrencisi beraat etti

'Hero' yazılı tişörtü giydiği için dava açılan öğrenciye beraat

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonuna “Hero” yazılı tişörtle girmekle suçlanan üniversite öğrencisi Emirhan Baysal, “terör örgütü propagandası yapma” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Bianet’in aktardığı habere göre, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Baysal ile avukatı Adil Hasan Tahsin Dinç ve sanığın yakınları katıldı.

Önceki beyanlarını tekrar eden Baysal, Erzurum’da üniversite öğrencisi olduğunu, üzerinde “Hero” yazılı tişörtü suç tarihinden çok önce birçok yerde şubesi bulunan bir mağazadan satın aldığını belirtti. Baysal, suçsuz olduğunu bildirerek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, sanık Baysal’ın yapılan sorgusunda ‘FETÖ’ ile herhangi bir bağlantısı olmadığı ve tişörtü çok şubeli bir mağazadan aldığının belirlendiğini söyleyerek, Baysal hakkında kesin ve inandırıcı delil olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Baysal’ın beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

“Hero” (İngilizce ‘Kahraman’) kelimesinin yer aldığı yazının bulunduğu tişörtler 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Gökhan Güçlü’nün 13 Temmuz 2017’deki duruşmaya üzerinde “Hero: Heroes are immortal” (Kahraman: Kahramanlar ölümsüzdür) yazan bir tişörtle gelmesinin ardından tartışma konusu oldu.

The Fountain Magazine’in Temmuz-Ağustos 2016 sayısında Fethullah Gülen imzasıyla yayınlanan Despair and Heroes (Umutsuzluk ve Kahramanlar) başlıklı makaleye referansla “Hero”nun “Hoca efendi razı olsun” kelimelerinin baş harflerinden oluştuğu iddiaları gündeme gelmişti.