#HelineÖzgürlük: İddianameye rağmen hukuksuzluğa devam

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması ile tutuklanan üniversite öğrencisi ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Helin Nigit'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

#HelineÖzgürlük: İddianameye rağmen hukuksuzluğa devam

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile tutuklanan üniversite öğrencisi ve Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi Helin Nigit’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Helin Nigit’in avukatı tarafından yapılan itirazı yaklaşık bir haftadır inceleyen Sulh Ceza Hakimliği hukuksuz tutuklamanın devamına karar verdi.

İDDİANAMEDE CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASI YOK

Öte yandan, Helin Nigit’in tutuklanmasına neden olan paylaşımları ile ilgili iddianamenin de hazırlandığı ortaya çıktı. İddianamede “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması yer almazken “kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret” suçlaması yöneltilmesi dikkat çekti.

İddianamedeki suçlama bu haliyle tutuklamanın tamamen hukuksuz hale geldiği bir hal alırken Sulh Ceza Hakimliği’nin tutuklamaya itirazı iddianameye rağmen reddetmesiyle de bu hukuksuzluk bir kez daha artmış oldu.

Helin Nigit’in avukatı ise bu kez davanın açıldığı mahkemeye itiraz edeceklerini açıkladı.

HELİN İÇİN SOSYAL MEDYA ÇAĞRISI

Helin Nigit’in hukuksuz şekilde tutuklanması üzerine TKH tarafından başlatılan “Helin’e Özgürlük! Düşünceyi  Hapsedemezsiniz!” kampanyasında ise 15 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de sosyal medyada “#HelineÖzgürlük” ‘hashtag’iyle buluşma çağrısı yapıldı.

Helin Nigit, ifadesinin alınması için savcılığın 11 Ocak’ta yazdığı talimat okulun tatil olması nedeniyle yerine getirilmeyince 7 Şubat’ta kaldığı kız yurdundan okula gittiği esnada “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyesi üniversite öğrencisi Helin Nigit, hukuksuz şekilde gözaltına alındıktan sonra savcı ifadesini dahi almadan tutuklanmak üzere mahkemeye sevk etmiş ve Nigit tutuklamaya gerekçe oluşturacak delilleri inceleme gereği bile görmeyen Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.