HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş mı olacak?

HDP'nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için öncelikli ismin Selahattin Demirtaş olduğu belirtiliyor.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş mı olacak?

2019’da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde düzen siyasetinin farklı kollarında ittifak tartışmaları ve bununla ilgili görüşmeler sürerken, HDP’nin tavrı da merak konusu. 2014’teki seçimlerde aday gösterilen ve halen cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeniden aday olabileceğinin öncelikli olasılık olduğu kaydediliyor.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “HDP seçim ittifakı yapacak mı?” sorusuna cevap aradığı ve aynı soruyla başlığını oluşturduğu köşe yazısında kendisine konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in açıklamalarına yer verdi.

Saygı Öztürk’ün aktardığına göre Bilgen, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin özellikle birinci turunda iki kutuplu siyaset planı var. Bu durum, kamplaştırma siyasetinin bir parçasıdır. Her siyasi parti Cumhurbaşkanlığı için aday göstermeli. İkinci turda seçim kendi doğallığında gelişecek olan sağlıklı buluşmaları, erken doğuma zorlamak, öcüleştirerek, sabote etmek siyasi entrika olarak gözükmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yazısında “CHP’nin, HDP ile ittifak kurması için AKP’nin büyük çabası var.” diyen Öztürk, buna karşın CHP’nin de HDP’nin de  kendi adayını göstermek istediğine dikkat çekti.

Bilgen’in kendisine yaptığı açıklamalara göre, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayının da, halen tutuklu bulunan önceki genel başkan Selahattin Demirtaş hakkında verilecek karara bağlı olduğunu belirten Öztürk, Demirtaş’ın seçime katılmasına engel oluşturacak mahkumiyeti halinde başka aday çıkarılacağını kaydetti.