HDP'li vekil "Gül için çalışırız" açıklamasını yalanladı

HDP'li Ziya Pir, ikinci turda Abdullah Gül'ün desteklenmesi için seçmei ikna etmeye çalışacakları yönündeki açıklamasını yalanladı.

HDP'li vekil

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, ikinci tura kendi adaylarının kalmaması ve Abdullah Gül’ün aday olup kalması durumunda, “Elbette kendi seçmenimize Abdullah Gül’e oy vermesi için ikna etmeye çalışacağız” dedi. Pir, daha sonra ise bu açıklamasını “Bizim ilkelerimizi kabul ederse destekleriz” diyerek düzeltti.

Rûdaw‘a konuşan Ziya Pir, Abdullah Gül’ün olası adaylığına ilişkin  “Seçimlerde Abdullah Gül’ün aday olması durumda onu destekler misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Spekülatif bir soru olduğu için spekülatif bir cevap verebilirim ancak. Yani eğer birinci turda HDP adayımız olacaksa elbette ona yükleneceğiz. Ancak ikinci turda Erdoğan’ın karşısında kim olacaksa artık kim çıkacaksa bu Abdullah Gül de olsa, elbette kendi seçmenimize Abdullah Gül’e oy vermesi için ikna etmeye çalışacağız. Şunu da buradan belirtmek istiyorum. Özellikle Diyarbakır ve çevresinde halkın içindeyim. Partiler üstü bir aday söz konusuysa, bu isim Abdullah Gül ise, bizim seçmenimizden de bize bir baskı var. Yani Abdullah Gül’ü destekleme konusunda bir baskı alttan var. Fakat Abdullah Gül henüz kendisi karar vermeden önce bu konuları konuşmak çok spekülatif olur.”

“İLKELERİMİZİ KABUL EDERSE…”

Pir daha sonra ise Twitter’dan açıklama yaparak, Rudaw’ı ‘yalanladı’:

“Abdullah Gül’ü desteklermisiniz sorusuna cavabım kısaca şu şekildeydi:
Kendi adayımızı ikinci tura taşıyamazsak ve ikinci turda erdoğan’ın rakibi olacak olan aday eğer bizim ilkelerimizi kabul ederse, onu desteklememiz sözkonusu olabilir.”